Koronavirüs aşısı yaptırmayana ceza önerisi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, bulaşıcı hastalık söz konusu olduğunda aşı olmak gerektiğini, bunun bireysel tercihlere bırakılamayacağını belirterek "Aşı yaptırmayana da ceza uygulanabilir. Mevcut kanun bunu zaten sağlıyor." dedi.
Ankara Masası
|
18 Nisan 2021, Pazar - 09:44
Koronavirüs aşısı yaptırmayana ceza önerisi

Türkiye genelinde artan vakalar nedeniyle gözler aşı uygulama çevrildi. Uzmanlar nüfusunun yüzde 70-75'inin aşılanması halinde toplumsal bağışıklığın kazanılacağı konusunda uyarırken, özellikle sırası geldiği halde aşı olmayanların oranı 65 yaş ve üzerinde yüzde 23,6 oldu.

Meclis'te de tıp doktoru milletvekilleri, aşılamaya karşı olanlara tepki gösterirken, maske gibi aşı yaptırmayanlara da para cezası uygulanması tavsiyesinde bulundu.

" Buna müsaade etmemek lazım"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, halk sağlığını etkileyen bir bulaşıcı hastalık söz konusu olduğunda aşı olmak gerektiğini, bunun bireysel tercihlere bırakılamayacağını söyleyerek "Aşı yaptırmak zorunlu bir şeydir; bulaşıcı hastalık varsa, hükümet bununla ilgili aşı çalışması başlatmışsa ‘aşı yaptırmıyorum’ deme hakkı yok. Bakanlık ikna ile aşı yapmak yolunu tercih etti, hükümet gönüllülüğü esnek bıraktı. Bu da böyle bir sonuç doğurdu. Aşıya karşı reaksiyon gösteren insanlar var, her zaman vardı. Korona da aşı reddi olayına dönüşüyor. Buna müsaade etmemek lazım." önerisinde bulundu.

" Toplum sağlığını ciddi oranda etkiliyor"

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Yasayla getirilecek zorunluluk yerine gönüllü aşılama yapılmasında fayda olduğunu söyleyerek, "Zoraki aşı yapmak... Toplum sağlığını ciddi oranda etkiliyor, bu oranlar istediğimiz yere varmıyorsa, istediğimiz başarıyı elde edemiyorsak belki o zaman düşünülecek ikinci bir yol olarak görülebilir. İlk anda mecburiyet getirmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/718659/koronavirus-asisi-yaptirmayana-ceza-onerisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.