İslam Memiş anlattı; Kripto para piyasası ve kumar

Finans Analisti İslam Memiş kripto para piyasasının, insanların bütün varlıklarını bu sisteme yatırarak kumar oynamasını istediğini söyledi. İslam Memiş; "Ben bu vatanın evlatlarını kumar masasına oturtmayacağım, kumarda kaybettirmeyeceğim." dedi.
Ankara Masası
|
26 Nisan 2021, Pazartesi - 22:07
İslam Memiş anlattı; Kripto para piyasası ve kumar

Finans Analisti İslam Memiş, kripto para borsasından peş peşe gelen haberleri ve piyasalardaki beklentileri Ankara Masası özel yayınında değerlendirdi.

İslam Memiş daha önceki yayınlarda ‘kripto para piyasası kumar masası’ sözlerini hatırlatırken “Biz aylardır yaklaşık, altı aydır bu tehlikeyi gördüğümüz için millete yalvardık. Arkadaşlar nefsinize hâkim olun, varlıklarınızı kumarda kaybetmeyin. Bir kumar tezgâhı var. Bu tezgâha oturmayın.  Ailenizi, geleceğinizi, işinizi, paranızı, pulunuzu her şeyi kaybedersiniz dedik ama ne oldu? 24 yaşında lise terk öğrencisi bir toy; doçentlik unvanı almış, profesörlük unvanı almış, hâkimlik unvanı almış, doktorluk unvanı almış, politikacı unvanı almış. Bilmem bir sürü yüzlerce unvan almış, bilmem 3 tane 4 tane üniversite mezunu insanları nasıl tokatladığını gördünüz mü?  Ne oldu şimdi diplomanın ne gereği var şimdi. Eğitimin bir şeyi var mı şimdi burada bir fonksiyonu var mı, diplomanın bir fonksiyonu var mı, Burada neyin fonksiyonu var biliyor musunuz, İradenin. Nefsin burada bir pozisyonu var, bir fonksiyonu var. Siz eğer nefsinize iradenize hâkim olsaydınız evet siz kolay para kazanmanın arkasından koşmasaydınız işinize baksaydınız.” Dedi.

"En kralı karşımıza gelsin"

Kumar masası uyarılarına devam edeceğini ifade eden Memiş “Önümüzdeki ayları bekleyin. Çok kişinin battığını çok kişinin intihar ettiğini hep beraber göreceğiz. Herkes silkelensin, herkes kendine gelsin hiç kimse evladının rızkını hiç kimse ailesinin rızkını kumarda kaybedemez. Biz bunu engelleyeceğiz dilimizin döndüğünce aklımızın erdiğince nefesimizin yettiğince her gün bağıracağız. Her gün haykıracağız, gerekirse adam gibi konuşacağız, gerekirse de tehdit edeceğiz. Biz bu vatan evlatlarını kumar masasında bulmadık. Bize bu vatanı kumar masasında kazandırmadılar. Bir tas çorba, bir dilim ekmek, benim annelerim babalarım çıktı mermiler taşıdı, bombalar taşıdı, gece gündüz aç karnına savaştı bu toprakları bu vatanı bana emanet etti. Kumar masasında bu vatan bana emanet edilmedi ve ben bu vatanın evlatlarını kumar masasına oturtmayacağım. Kumarda kaybettirmeyeceğim. En kralı karşımıza gelsin. En kralı eleştirsin, en kralı sosyal medyada operasyon çeksin, en kralı gofrette çikolata. Yüreği yiyen varsa karşımıza çıkar. Yüreği yiyen, adamım diyen, güçlüyüm diyen karşımıza çıkar ama nefesimizin yettiği kadar bu evlatlarımızı biz kumar masasından çekeceğiz.” Diye konuştu.

"Nasıl oldu da gözün bu kadar karardı"

İslam Memiş, parasını dolandırıcılara kaptıranları da sert bir dille eleştirirken “Bu vatanda herkes hainlik yapabilir, herkes dolandırıcılık yapabilir. Ama kardeşim sende bir dolandırıcının kucağına koşa koşa oturma be kardeşim. Cenab-ı Allah sana akıl vermiş, Cenab-ı Allah sana göz vermiş, Cenab-ı Allah sana kulak vermiş hiç mi duymazsın hiç mi görmezsin hiç mi aklın çalışmaz. Nasıl oldu da sen bu emekleri bir anda bir saniye de kaptırabildin. Nasıl oldu da gözün bu kadar karardı. Nasıl oldu da seni bu para ateşi bu para hırsı bu kadar köreltti kardeşim. Kumar oynamayın, geleceğinizi, geleceğimizi, kumar masasında kaybetmeyelim. Bunu aylarca yüzlerce kez bütün platformlarda haykırıyorum. Finans sistemi size dedi ki: bütün varlıklarınızı buraya koyun ve kumar oynayın. Ailenizi ihmal edin. Çocuklarınızı ihmal edin. Hiç kimse birbiriyle konuşmasın sadece kumar masasına otursun ve oynasın dedi sistem.” İfadelerini kullandı.

"Elin oğlu bu tehlikeyi görmüş"

Gelen kıtlığa dikkat çeken Memiş “topraklarınıza sahip çıkın” çağrısı yaparken “Topraklarınıza sahip çıkmazsanız günün birinde elin oğlu gelecek bu toprakları satın alacak güzelce burayı işleyecek ekecek dikecek size hormonlu kimyası bozulmuş tohumları çakacaklar kendileri orijinal, has ve has Türk toprakların da halis böyle bütün doğal yiyecekleri üretecekler kendi ülkelerine götürecekler. Sen o kadar aciz bir duruma düşeceksin ki mesela Trakyalısın Silivrilisin Tekirdağlısın kendi arsanın yanına geleceksin, kendi topraklarına ayak basamayacaksın çünkü orası başkasının mülkiyetine geçmiş olacak bundan acı bir şey var mı? Kendi topraklarına basamıyorsun sahip çıkmamışsın umursamamışsın buradan girmiş buradan çıkmış. Aradan aylar geçmiş, elin oğlu bu tehlikeyi görmüş, hazırlık yapmış metrekareler işte kilometrelerce arsaları satın almış ve kiralamış. Bakın hayatta her şeyin bir karşılığı var.  Yıllardır ne diyoruz! Ciddi bir kıtlık ekonomisi geliyordu ve 2021 yılında kıtlık ekonomisi başlayacak. İster zorunuza gitsin, ister zorunuza gitmesin, İster inanın ister inanmayın. Şimdi barajlarda %70 doluluk oranı var ya mevsimsel etkiden dolayı, Ağustos ayında bir bakacaksınız. Sadece sıcaklıktan dolayı buhar olmuş bir baraj göreceksiniz. Bu barajların çabucak hızlıca geri çekildiğini göreceksiniz. Dünyada ciddi bir kıtlık ekonomisinin hazırlığı yapılıyor. Türkiye'de bunun hazırlığı yapılmıyor. Türkiye’de hiç bir şeyin hazırlığı maalesef yapılmıyor. Sadece kavga edelim, tartışalım başka bir şey yok bizde. Tartışalım kardeşim yolsuzluk, hırsızlık o niye böyle yaptı bu niye biz hiç bir şey paylaşamıyor.” Dedi.

"Gıda enflasyonu patlak verdiği zaman..."

Gıda enflasyonu tehlikesine dikkat çeken Memiş, “Biz zaten kabuklarımızı kıramadık, biz zaten işimize odaklanamadık, biz zaten birbirimizle kavga etmekten gelecek tehlikelere hazırlık yapamadık. Biz onun bunun çoluk çocuk ayırmakta, onu buna küfretmekten, televizyonlarda kavga etmekten maalesef hiçbir şeye odaklanamıyoruz. Bizim problemimiz işine odaklanmamakta odaklanan gelen tehlikelere odaklanan, tarım imkanlarına odaklanan, tarım enflasyona odaklanan herkes şu anda zaten toprak satın alıyor, toprağın kıymetini biliyor. Ve ona göre de yarın bir gün bu gıda enflasyonu patlak verdiği zaman insanlar değil kilogramla tane tane, adet adet marketlerde pazarlarda alışveriş yapmaya başladıkları zaman, gıdanın ne demek olduğunu, toprağın ne demek olduğunu, enflasyonun ne demek olduğunu, ekonominin ne demek olduğunu, açlığın ne demek olduğunu kıtlığın ne demek olduğunu zaten çok iyi bir şekilde idrak edecek de iş işten geçecek. Resmen hipnoz olmuş gibiyiz, gözümüz hiçbir şey görmüyor. Gözümüz paradan başka kumardan başka hiçbir şeyi görmüyor.  Hayır bu dünyayı yöneten adamlardan bir tanesi geliyor senin ülkende senin ülken gibi birçok ülkede toprak ve arazi topluyor ne de söz sahibi olacak. Hak sahibi olacak ve zamanı geldiği zaman düdüğünü dibine kadar da öttürecek.” Şeklinde konuştu.

"9 lira seviyesinin üstünde bir rakam görebiliriz"

Piyasalardaki gelişmeleri değerlendiren İslam Memiş sözlerine şöyle devam etti;

Sabah saatlerinde döviz piyasalarında altın fiyatlarında yükseliş vardı. Tansiyon yüksekti herkes işte hafta sonu Biden’nın bu Ermeni soykırımı lafından sonra piyasalarda yüksek tansiyon olacağını biraz daha kargaşanın artacağını falan bekliyordu. Evet sabah saatlerinde böyle bir kargaşa oldu ama yabancı yatırımcılar ciddi bir anlam da satış yaptılar. Bunu kara çevirdiler, ters köşe yaptılar ve aşağıdan da şuanda topluyorlar. Dolar kuru kısa vade için baskılanabilir çünkü baya baya 8.05 lira seviyesinden işte 8.48 lira seviyesine kadar yükseldi. Bu 8.48 lira seviyesine kadar yükselmiş olan rakam zaten balondu. Burada bir düzeltme hareketi gelmesi gerekiyordu ve dolayısıyla düzeltme hareketi geldi. Şimdi 8.28, 8.30 bandında dolaşmaya devam ediyor. Yine büyük bir ihtimal de biz birkaç ay içinde bu yaz aylarında 9 lira seviyesinin üstünde bir rakam görebiliriz. Neden 9 olacak? Yani ortada bir şey yok neden 9 lira olacak. Neden 7' lira olacak bir rakam telaffuz ederken bunun nedenlerini saymak lazım. Ben desem ki Gökhan Bey 1 ay sonra dolar TL kurun da 7 lira gibi bir seviyeyi bekliyoruz ya da 6.80 gibi bir seviye bekliyoruz.

Neden biliyor musunuz? Çünkü şu anda dünyada ciddi bir ekonomik kriz var. Dünyada doların en düşük seyrettiği bir dönemde bizim 8 lira seviyesinin üzerinde 8, 8.50 lira bant aralığında dalgalanan bir kural var. Demek ki dolar dünyada toparlansa, dolar endeksinde tatil faizlerinde bir toparlanma olsa 9 lira seviyesi banko zaten geliyor bu birincisi.

İkincisi zaten burada kısıtlamalarla birlikte işte biliyorsunuz ciddi bir ekonomik daralma yaşanıyor. Bu ekonomik krizdir. Bunun adı kibarcası bu kriz lafını kullanmak hiç kimsenin hoşuna gitmedi ama krizdir. Yani bunun terime böyle bir kriz ortamında dolayısıyla da sıkıntılı günler malum geçireceğiz. Bu sürpriz değil. Hiç kimse dolar kuru da örnek veriyorum 9, 9.25 lira olacakmış diye koşa koşa gidip dolar almanın da bir anlamı yok kardeşim.

" 600'lü rakamlara alışacağız"

Memiş altın fiyatlarını yazın çok artacağını belirterek “Onun yanında altın ve gümüş gibi değerli bir metal var. O yüzden vatandaşlarımıza genelde bu değerli metalleri satın almasını tavsiye ediyoruz. Altın fiyatları uçacak, altın fiyatları uçacak ne demek biliyor musunuz? Yani bugün ki rakamlarda 400'lü rakamları artık görmemiz maalesef imkansız olacak. Mayıs, Haziran aylarında büyük ihtimalle 500’lü rakamları rahat rahat konuşmaya başlayacağız. Yani 2021 yılının işte Nisan aylarında ve Mayıs aylarında sonra artık 400’lü rakamları herkesin unutması lazım. 500’lü rakamları yavaş yavaş alışacağız. Ondan sonra 600'lü rakamlara alışacağız bu böyle yıllar boyunca devam edecek.” Şeklinde konuştu.

"Hiç kimseyi ötekileştirmeyin"

Hükümete halkı dinleme, iletişim kanallarını açık tutma çağrısında bulunan Memiş, sözlerine şunları ekledi;

Bu süreçte iletişim kanallarımız çok tıkalıydı, gelin lütfen şu iletişim kanallarını açın. Halkla yan yana gelin, halktan  korkmayın. Halkın derdini dinleyin.

Lütfen bunu istirham ediyorum bütün siyasi partilerden bir kişiden bahsetmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde bir tane siyasi parti yok. Sadece bir tanesi haindir diğerleri değildir. Ama lütfen bu halkın yanına bir inin derdini sorun, dert, büyük tasa büyük. O yüzden bizim yapmamız gereken şey iletişim kanallarını açmak. O yüzden aynı kaderi paylaşan insanlarla yolda yürüyorsak aynı gemide seyahat ediyorsak, bırakın bunun da gerçeklik payını insanlara inandıralım inanmadığınız bir dava uğruna boşuna gayret sarf etmeyelim.

İnanılmayan davalarda, olmayan davalarda, samimi olmayan davalarda her şey elinize yüzünüze bulaşır. Ağzınızla kuş bile tutsanız hiç kimsenin gözüne giremezsiniz. Belki çok şey yaparsınız. Ama Allah onu o kadar küçültür ki insanların gözünde zerre kadar kıymetiniz olmaz. O yüzden elini semaya açmış, size sabahlara kadar dua eden insanları unutmayın. O yüzden bugüne kadar direk tepelerine çıkmış, sizin sadece iktidar oldu diye sabahlara kadar herkesle mücadele etmiş gariban fakir fukarayı unutmayın arkanızı, unutmayın, geçmişinizi unutmayın. Ve sizi eleştiren hiç kimseyi ötekileştirmeyin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kimsenin tapulu malı değildir. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne tapulu mal olarak bakmasın herkesin görevi vardır, o görev süresi dolan gider. Ama bugünlerde bizim ihtiyacımız olan şeyler; saygı, sevgi ve sadakat. Sadakat vardır bunu her fırsatta Türk milleti gösteriyor. Ama saygı ve sevgi kısmına gelince iletişim kanallarını kapatırsanız. Sevgi saygı malesef kalmaz o yüzden sevgi ve saygıyı tekrar kazanmak istiyorsak lütfen iletişim kanallarını sonuna kadar açalım insanlarla iç içe olmaya gayret gösterelim.

http://www.ankaramasasi.com/haber/735091/islam-memis-anlatti-kripto-para-piyasasi-ve-kumar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.