Bahçeli'den Biden'in 'soykırım' ifadesine tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin "soykırım" ifadesini kullanmasına tepki gösterdi. Bahçeli, "Biden hakikatten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır." dedi.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2021, Salı - 10:59
Bahçeli'den Biden'in 'soykırım' ifadesine tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin "soykırım" ifadesini kullanması vardı. Biden'in Cumhur İttifakı'nı yıkmak için hesap yaptığını belirten Bahçeli, " Türk milletine sözde soykırım iftirası atacak en son ülke bile siz değilsiniz." dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

"ABD'nin yeni Başkanı lobilerin tutsağı olduğunu 24 Nisan günü tarih cinayeti işlemiştir. Tarihe kara bir leke gibi düşmüş diyalog köprülerini dinamitlemiştir. Biden hakikaten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır. Türk milletine sözde soykırım gölgesi düşürmek, mazisi toplu cinayetlerle, katliamlarla ve neden olduğu insani felaketlerle dolu bir ülkenin harcı değildir, haddi değildir, hakkı değildir."

"Cumhur İttifakı’nı nasıl yıkarım diye hesap yapmayı bırak"

 "Bay Başkan, Beyaz Saray’da 'Cumhur İttifakı’nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım, Türk tarihini nasıl karalarım' diye hesap yapmayı bırak ve şunu aklından çıkarma ki Türk milletine sözde soykırım iftirası atacak en son ülke bile siz değilsiniz."

"ABD Başkanı, sözde soykırım suçlamasıyla müttefiklik hukukuna onarımı uzun yıllar alacak ağır bir hasar vermiştir. Dostluğun yalan, stratejik ortaklığın masal olduğunu ayan beyan göstermiştir. 24 Nisan tarihi bizim için 23 Nisan'ın bir gün sonrasıdır ve sıradan bir gündür."

"S-400'ler aktif edilsin"

"Bize göre, ABD ile ilişkiler tarihi bir kavşaktadır. S-400’ü aktif hale getirmek, F-35 projesi için ödediğimiz paraları tahsil etmek bundan sonraki ilk işimiz olmalıdır. Devletimizin ve hükümetimizin alacağı her karara desteğimiz, peşinen söylüyorum, sonucu ne olursa olsun tamdır."

"HDP’ye tepki gösteremeyen CHP’si, İP’i ve diğerleri ASALA’nın çizgisindedir, Ermeni çetelerinin izindedir, PKK’nın dibindedir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/736123/bahceliden-bidenin-soykirim-ifadesine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.