Akşener'den tam kapanma açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Tam kapanma kararını önemli buluyoruz ama kapanıyoruz demekle olmaz. Bu süreçte devlet imkanlarını seferber edip milletinin yanında olacaksın. Devlet insanlığı bunu gerektirir. Bu nedenle bir an önce çıkıp tam kapanma destek paketi açıklayın" dedi.
Ankara Masası
|
28 Nisan 2021, Çarşamba - 10:53
Akşener'den tam kapanma açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in gündeminde artan koronavirüs vakalarına yönelik alınan tam kapanma kararı vardı. Atılan adımı önemli bulduklarını belirten Akşener, tam kapanma destek paketi beklediklerini söyledi.

Akşener'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Pandeminin başından beri herkes uyardı. 3 haftalık tam kapanmayı herkes söyledi. Öneriler getirdik, kulak asmadılar. 2021'in başından beri vaka sayıları patladı, umursamadılar. Yoğun bakım yatakları doldu umursamadılar. Lebaleb kongreler yapana kadar kısmi kapanma kararı bile almadılar. Kongreler bitti kısmi kapanmaya geçtiler."

"Kapanma mücbir sebep sayılsın"

"Tam kapanma dediler ama tam mı, yarım mı kapanıyoruz belli değil. Sayın Erdoğan gecikmiş olsa da bu kararı önemli buluyoruz. Ama sadece kapanıyoruz demekle olmaz, vatandaşın yanında olacaksın. Makamının sorumluluğu bunu gerektirir. Bu nedenle bir an önce çıkıp destek paketi açıklayın. Kapanma mücbir sebep sayılsın. Esnaf için kira spotajlarını sıfırlayın. Çek ve senetler Mayıs ayına kadar yazılmasın." 

"Kişi başı 500 lira hibe desteği verin"

"Düşük gelirli vatandaşlarımızın evleri ile küçük esnafın elektrik faturalarını tahsil edin. Hane halkına kişi başı 500 lira hibe desteği verin. Gelin önerilerimize bu kez kulak verin. Bari kapanma sürecinde milletin yanında olun, devlet ciddiyetinde hareket edin."

"Sağlık çalışanları için gerekli adımları atın"

"Pandeminin başında her akşam alkışlattıkları sağlık ordumuz artık tek başına. Sağlık çalışanlarımızın sağlığı risk altında. Çalışma saatleri belli değil. Bu büyük mücadeledeki özverilerini ek göstergeyle alkışlayın. Sosyal haklarını tek çatı altında toplayın. Bir an önce sağlık çalışanlarımızın için gerekli adımları atın." 

"Eğitim ordumuzda sağlık ordumuz gibi sıkıntı çekiyor. Her bir öğretminimizi ek iş yapma zorunda bıraktılar. Bakın haftada 30 saat ders veren ücretli öğretmenin evine ayda 2.300 lira para geçiyor. İktidar ücretli öğretmene asgari ücretin altındaki ücreti reva görüyor. İşte size Erdoğan'ın millet sevgisi."

http://www.ankaramasasi.com/haber/737376/aksenerden-tam-kapanma-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.