Dünya Bankasından Covıd-19 kredisi: 100 milyon dolar

Ankara Masası
|
27 Nisan 2020, Pazartesi - 16:18
Dünya Bankasından Covıd-19 kredisi: 100 milyon dolar

Dünya Bankası Türkiye'ye korona virüs ile mücadele için 100 milyon dolar kredi verecek

Dünya Bankası, “Acil Korona Virüs Sağlık Projesi” için Türkiye'ye 100 milyon dolar tutarında krediyi onayladığını açıkladı.  

Kredi, Dünya Bankası’nın 2 Nisan 2020 tarihinde açıkladığı 14 milyar dolar tutarındaki Küresel Hızlandırılmış Fonu’nun bir parçasını oluşturuyor. 

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanacak olan proje, salgının yayılma hızını kesmek, sağlık sisteminin vakaları tespit ve tedavi etme kapasitesini güçlendirmek üzere iki ayaktan oluşuyor. Türkiye, 5 yılı geri ödemesiz olan krediyi 10.5 yıllık bir vadede ödeyecek.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame yaptığı açıklamada, “Bu finansman Türkiye’nin etki azaltma ve hastalık yönetimi olanaklarını güçlendirerek kornavirüs pandemisinin potansiyel olarak yüksek sağlık ve insan maliyetlerinden kaçınma kapasitesini güçlendirecektir. Bu proje ile desteklenen önlemlerle insanların hayatlarını kurtarılmasına katkıda bulunacağımızı umut ediyoruz." Dedi.
Dünya Bankası önümüzdeki dönemde koronavirüs etkisini azaltmak adına 160 milyar dolar düzeyinde bir finansal destek sağlamayı hedefliy

http://www.ankaramasasi.com/haber/7417/dunya-bankasindan-covid-19-kredisi-100-milyon-dolar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.