İşte başarı hikayesi!

Kayseri’de yaşayan Akif Bayam, özel kursa gitmeden, ailesinin işlettiği lokantada garson olarak çalıştı,kendi imkanlarıyla hazırlandığı Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) Türkiye 1’incisi oldu
Ankara Masası
|
15 Ağustos 2020, Cumartesi - 20:06
İşte başarı hikayesi!

Kayseri'nin İncesu ilçesindeki Vali Sabahattin Çakmak Ortaokulu öğrencisi Akif Bayam, LGS'de Türkiye 1'incileri arasında yer aldı. Boş zamanlarında ailesinin işlettiği yardım ederek vakit geçiren Bayam,özel kursa gitmeden kendi imkanlarıyla sınava hazırlandı.

İlçe halkının da takdirini alan Bayam,hazırlandığı sınav sonucunda Türkiye 1'incisi olarak Ankara Fen Lisesini kazandı.Ailesinin işlettiği lokantada garson olan Bayam'ı ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci,başarı hikayesine hayran kaldı.

''Akif'in çok özel ve çok güzel bir hikayesi var''

Türkiye birincisi olan Akif'in çok özel biri olduğunu söyleyen  Müdür Celalettin Ekinci, ''Akif'i özellikle tanımak istedim. Akif'in çok özel ve çok güzel bir hikayesi var. Örnek hikayenin temelinde bireysel bir başarı var. Aynı zamanda bir özel bir kurstan destek almadan kendi kendine yaptığı bir başarı var. Dolayısıyla bütün velilerimize ve öğrencilerimize Akif bir rol model oldu. Eğer bir öğrenci isterse sadece okuldan aldığı eğitim ve öğretimle çok net bir şekilde başarılı olabiliyor'' diye konuştu. 

''Başarının tek tavsiyesi çalışmaktır''

Pandemi günlerinde sınava çalışmanın kendisine faydası olduğunu söyleyen başarılı öğrenci Bayam,hiçbir başarı yada başarızlığın tesadüf olmadığını vurgulayarak,''Başarının tek tavsiyesi çalışmaktır. Hiçbir başarı yada başarısızlık bana göre tesadüf değil. O yüzden çalışmayı bırakmamak gerekir. Hiçbir zaman pes etmemeli ve moral bozulmamalıdır. Yanlış yapmaktan da hayatta asla korkmamalılar. Çünkü ben ders çalışırken her gün kendime ‘Bugün kendime kattığım şey çözdüğüm soru değil, yaptığım yanlışlar ve öğrendiğim bilgiler' diyordum.Bunu asla unutmasınlar'' dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/81687/iste-basari-hikayesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.