Ankara'da muhtarlık seçimi heyecanı

Ankara’nın 25 mahallesinde muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimi yapılıyor.
Ankara Masası
|
06 Haziran 2021, Pazar - 14:05
Ankara'da muhtarlık seçimi heyecanı

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, yurt genelindeki bazı illerde 753 mahalle ve köyde farklı nedenlerden dolayı boş kalan muhtarlık ve ihtiyar heyeti için seçim yapıldı.

Geçen yıl yapılması planlanan muhtarlık ara seçimlerinin pandemi nedeniyle bu yıla ertelenirken Ankara'nın 25 mahallesinde seçim heyecanı yaşandı.

Ölüm veya sağlık sorunu gibi sebeplerden dolayı boş kalan muhtarlık koltuğu, bugünkü yapılan seçime birlikte tekrar dolacak.

" Aday olarak 4 arkadaşız"

Ankara’nın Mamak ilçesindeki muhtarlık seçimlerinde Çağlayan Mahallesi muhtar adayı olan Yusuf Reçber, “Çağlayan Mahallesi’nin muhtarıyım ve şu anda da adayım devam etmek istiyorum. Mahallemizde ara seçim var, muhtar Gani Pilavcı vefat etti. Boş olan yeri ben yürütüyorum ve bundan sonra da devam etmek istiyorum. Aday olarak 4 arkadaşız” dedi.

"Burada 11 bin seçmen var"

Ekin Mahallesi muhtar adayı Muhsin Şahinkaya da babasından kalan görevi devralmak istediğini söyleyerek, “Mahallemizde 5 tane adayımız var. Daha önce babam 4 dönem muhtarlık yaptı. Dileriz bütün adaylardan seçim kavgasız olsun, hepimiz komşuyuz. Burada 11 bin seçmen var” diye konuştu.

"Mahalleye bir kadın eli değmesi için"

Kadınlarla birlikte çalışmalarını yürütmek istediğini belirten Çağlayan Mahallesi kadın muhtar adayı Esengül Başaran, “Türkiye genelinde ara seçim olduğu için 753 yerde muhtarlık seçimi var. Herkese başarılar diliyorum. Mahallemizin gençleriyle beraber projelerimizde bir kadın elinin değmesi için, mahalle halkı ve kadın dayanışması halinde yürütmek için adayım” ifadelerine yer verdi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/821827/ankarada-muhtarlik-secimi-heyecani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.