Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başarısı

Ankara Masası
|
30 Nisan 2020, Perşembe - 09:49
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başarısı

Binlerce dolarlık tıbbı cihaz ve malzemeyi hastanede ürettiler.İthal fiyatı 20 bin dolar olan sedye bin 550 TL'ye mal edildi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, salgın sürecinde binlerce dolara satılan tıbbı cihaz ve malzemeleri kendi imkanlarıyla üretilmeyi başardı.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi teknik personeli, Korona virüs tanısı konulan hastaların taşınmasında kullanılan negatif basınçlı sedye ile hastaların entübesinde kullanılan video laparoskopi cihazı ve numune alma kabinini hastanede imal etti.

20 bin dolar değerindeki negatif basınçlı hasta taşıma sedyesi sadece bin 550 TL’ye mal oldu. Yoğun bakımdaki hastalarda kullanılan ve fiyatı 4 ila 15 bin dolar olan video laparoskopi cihazı ise sadece 260 TL’ye yapıldı. Hastane ayrıca Covid-19 şüphesiyle gelen hastalardan numune almak için kabin yaptı.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, “Covid-19’lu hastalara vereceğimiz hizmet ve sağlık çalışanlarımızı korumayla ilgili hem koruyucu ekipman açısından hem de servisleri ayarlama açısından ciddi bir çalışma yürüttük. Bu süreçte gelen hastaların hastanede bulaşıcı olmaması için, sağlık çalışanlarımızı enfekte etmemek için kendi imkanlarımızla negatif basınçlı hasta taşıma sedyesi yaptık.

Sedyeyi yaptığımız çizimler üzerinde teknik elemanlarla çalışıp her iki tarafına hepa filtreler, oksijen tüpü ve motorlar takarak sızdırmaz hale getirdik. Özellikle acil serviste ya da polikliniklerde Covid-19 hastası olarak düşündüğümüz hastanın transferinde negatif basınçlı hasta taşıma sedyesini kullanıyoruz. Ayrıca hastanede yine Covid-19’lu hastalardan numune alma kabinleri yaptık. Yine yoğun bakımda bu hastalara vereceğimiz tedavilerde, özellikle entüvasyon dediğimiz, ventülatöre bağlanma aşamasında kullandığımız video laparoskopi cihazını yaptık.

Hem kendi personelimizi koruyarak hem de hastalara daha iyi hizmet verebilmek için bunları yaptık. Bu süreçte medikal malzemelerin tüketimi ciddi bir şekilde sürüyor. Dünyada bir pandemi söz konusu, medikal firmalardan bazı malzemeleri temin etmek her zaman kolay olmuyor. Biz yapabileceğimizi düşündüğümüz için kendimiz oluşturduk” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/8271/adiyaman-egitim-ve-arastirma-hastanesinin-basarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.