Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni normallaşme adımlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Temmuz'dan itibaren sokağa çıkama yasağının tamamen kaldırıldığını açıkladı.
Ankara Masası
|
21 Haziran 2021, Pazartesi - 18:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni normallaşme adımlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığını yaptığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak normalleşmeyle ilgili yeni adımları açıklayan Erdoğan şunları söyledi;

-1 Temmuz itibarıyla sokağa çıkma kısıtlamasının tamamını kaldırıyoruz.

- Müzikle ilgili sınırlamayı da 24.00'e çekiyoruz.

- Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.

- Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor.

"Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahiptir" diye Erdoğan "Vatandaşlarımdan, aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemiyle ilgili şunları aktardı;

Azerbaycan'daki programlarımız için salı günü geç de olsak Bakü'ye ulaştık. Aliyev ile birlikte Şuşa şehrine hareket ettik. Heyet üyelerimizle birlikte Şuşa'ya birlikte giderken savaşın acılarını görme imkânımız oldu.

Çoğu Türkiye menşeli firmaların 5-6 ay gibi kısa bir sürede bizim Karadeniz bölgemize benzeyen zor bir coğrafyada başardıkları önemli işleri görünce ülkemiz adına gurur duydum. İşgalden kurtarılan tüm Karabağ ve Azerbaycan topraklarının bölgenin asıl kimliğine yeniden kavuşturulacağı günler yakındır.

Azerbaycanlı muhacir kardeşlerimizin en kısa sürede evlerine dönebilmeleri için biz de üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz, yapmayı sürdüreceğiz.

Karabağ zaferinin Azerbaycan ve bölge için ne anlama geldiği önümüzdeki günlerde anlaşılacaktır. Bölgenin yeniden huzura ve istikrara kavuşmasına en çok faydayı sağlayacaklardan biri önüne çıkan fırsatı değerlendirebilirse Ermenistan olacaktır. 

Antalya'daki tarihi zirve

Perşembe günü Antalya'da Güney Doğu Avrupa Bölgesi işbirliğini toplantısını gerçekleştirdik. Bu zirve örgütünün 25. yıl kuruluşu olması sebebiyle ayrıca anlamlıydı. Belgrad, Saray Bosna otoyolundan salgın ve göç meselesine kadar bir çok konuyu zirvede ele aldık. Üye ülkeler olarak aramızda bölgesel sahiplenme ilkeleri içerisinde çözemeyeceğimiz hiçbir sorun üzerinde çalışıyoruz. Cuma günü ise ülkemizin uluslararası düzeyde Antalya Diploması forumuna katıldık. Foruma yoğun bir katılım oldu. 11 devlet ve hükümet başkanı 60'a yakın örgüt temsilcisi iş dünyasından isimler görüş alışverişinde bulundular. Salgın döneminde yaşananlar bu gerçeği bir kez daha gösterdi. Küresel siyasi ve ekonomik sistemin yeniden yapılanma ihtiyacı bu süreçte bir kez daha gündeme gelmiştir. Ülkemizle ilgili gündeme getirilen eksen tartışmalarının gerisinde diploması dilinin kimi çevrelerde yol açtığı hazımsızlık vardı. Bunun aksine doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi, en iyi olanı, en hakkaniyetli olanı sürdürmeye devam edeceğiz. Öncelik verdiğimiz coğrafyalarda kendimize yakışır mücadelemizi sürdüreceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/844749/cumhurbaskani-erdogan-yeni-normallasme-adimlarini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.