Gürcan Bilgiç: Aziz Yıldırım intikam yolu seçti

Sabah Gazetesi Yazarı Gürcan Bilgiç, eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını 'intikam konuşması' olarak değerlendirdi.
Ankara Masası
|
25 Haziran 2021, Cuma - 17:41
Gürcan Bilgiç: Aziz Yıldırım intikam yolu seçti

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın düzenlediği basın toplantısında Ali Koç'a yönelik sözleri gündemdeki yerini koruyor. Sarı-lacivertli kulüpte bu açıklamalardan 24 saat sonra ise kongre heyecanı yaşanıyor. 

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım'ın sorularını yanıtlayan Sabah Gazetesi Yazarı Gürcan Bilgiç, hem eski başkanın açıklamalarına  hem de kongreye ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 

Aziz Yıldırım'ın hiç yakışmayacak şekilde kibir ve hakaretamiz kelimeler kullandığını savunan Bilgiç, gazetecilerin takip etmesine rağmen soru alınmadığı için toplantının tek taraflı geçtiğini söyledi. 

Ali Koç döneminde sadece futbolda değil diğer branşlarda da eski mevcut başarıların yakalanmadığına dikkat çeken Bilgiç, bu tablo karşısında da Aziz Yıldırım'ın yol gösterici olması gerektiğini vurguladı. 

"Aziz Bey intikam yolu seçti"

Sarı-lacivertli kulübün 7 yıldır kupasız bir dönem geçirdiğini kaydeden Bilgiç, "Sahadaki takım da yönetim de çok büyük baskı altında olacak. O takımın arkasında durdurmak, onların sabır etmesini sağlamak, bir ortak sinerji oluşturmak adına konuşmalar yapılmalıydı. Ama Aziz Bey intikam yolu seçti sanki. Galatasaray taraftarının, Beşiktaş taraftarının Ali Koç için kullandığı kelimelerle O'na hitap etti." dedi. 

"En son konuşacak kişi Aziz Yıldırım"

Aziz Yıldırım için "Özellikle mali konulardaki eleştirilere üzülmüş ya da kızmış." yorumunda bulunan Bilgiç, "Ama sonuçta Fenerbahçe Finansal Fair Play'de. Futbol Federasyonunun harcama limitlerinde aşımla beraber en fazla harcayabileceği para 48 milyon euro. Bunların nedeni de Ali Koç değil. Bunların nedeni, Sayın Başkan'ın 20 yıllık dönemde yaptığı harcamalar nedeniyle kulübün bankalara olan borçlarını ödeyemez hale gelmesi. Belki de bu para konusunda, transferler konusunda en son konuşacak kişi Aziz Yıldırım." değerlendirmesini yaptı. 

Aziz Yıldırım'ın 'Bayrağı salladık şimdi ne yapacağız?' sözlerine tepki

Aziz Yıldırım'ın kullandığı üslup için "Saldırı" yorumunda bulunan Bilgiç, şöyle devam etti:

 "Fenerbahçe'nin eski başkanı, 20 yıl yönettiği kulübü Futbol Federasyonu'na ve SPK'ya şikayet etti. Sonuçta kongrenin büyük teveccühüyle seçilmiş  bir Fenerbahçe başkanı var. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama en azından Fenerbahçe’nin başkanı olduğu için üslupta, saygı eksik etmemesi lazımdı. Taraftarlar en çok o egoya tavır koymuşlar. Ben Fenerbahçe’yim demesi... Zaten Aziz Yıldırım'a seçimi kaybettiren de bu tavrıydı. Benim en çok üzüldüğüm, anlayamadığım hatta kızdığım ifadesi; 'Elimize bayrağı aldık, bayrağı salladık şimdi ne yapacağız?' demesiydi. Ne yapacağız sorusunun cevabını sen de biliyorsun, ben de biliyorum. Eski Fenerbahçe başkanı böyle konuşmamalıydı."

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak?

Fenerbahçe'deki teknik direktör arayışlarına değinen Bilgiç, "Ben Favre konusunda çok umutlanmıştım ama olmadı. Ali Bey’in de açıklaması olmadığı yönünde. Bir Portekizli'nin isminden bahsediyor Luis Castro. Geçen sene Shakhtar'ı çalıştıran bir hocaydı, genç bir hoca. Fakat inan bize sızan bilgi yok. Yani herkes sürpriz bekleyin diyor. Sürprizin tırnak içinde Bielsa olduğu ifade ediliyor. Eğer Bielsa ise Ali Koç, Avrupa değil dünya çapında bir hoca getiriyor demektir." şeklinde konuştu.

Ali Koç'un yeni teknik adamı bugün açıklamasını beklediğini ifade eden Bilgiç,  Arjantinli Bielsa için "Hocaların hocası  Guardiola adamın evine Kabe muamelesi yapıyor. Böyle bir teknik adamdan bahsediyoruz. Genç oyuncuları geliştiren, antrenman tekniklerini geliştiren, saha içindeki oyunu farklılaştıran, oyuncu üstünden değil sistem ve oyun üstünden takımı büyüten, oyunda hedef arayan çok sert, çok agresif, Obradoviç'in bir başka şubesi olarak da görebiliriz Bielsa'yı. Arızalı yani, inatçıdır. Şunu çıkar bunu koy diyemezsiniz. O nedenle çok başka bir ekol." ifadelerini kullandı. 

A Milli Takım'ın Euro 2020 karnesi 

A Milli Futbol Takımı'nın Euro 2020 performansını değerlendiren Bilgiç, "Avrupa Şampiyonası'nda oynadığımız 3 maç rezaletti. Zaten ilk maçta İtalya'dan dayak yedik. Diğer iki karşılaşmada galibiyet bekliyordum ama 103 kilometreyle şampiyonanın en az koşan takımıyız. O kadar genç oyuncularımız olmasına rağmen, o kadar umut beklediğimiz oyuncularımız olmasına rağmen kötü oynarsın ama kötü koşamazsın. Bizim takım kötü de koştu ve buna çözüm bulamayan bir teknik heyete de sahiptik." diye ekledi.

Şenol Güneş'in 'Herkes suçlu" demesini kabul etmediğini vurgulayan Bilgiç, takımın 1 ay hazırlandığını ancak İtalya maçında rakip kaleye gidemediklerine dikkat çekti. 

"Şenol Güneş'in gereğini yapması lazım"

Milli Takım'ın yenilgiye boyun eğen bir görüntü verdiğine yönelik tepkiler hatırlatılan Bilgiç, "Bir oyuncu kötü olur, iki oyuncu kötü olur. Dersin ki zor sezonu geçirdiler, formsuzlar, sakatlıkları vardı. 11 oyuncu kötü onların yerine giren 5 tanesi de kötü. Çok büyük hayal kırıklığı yaşadık ve bu unutuldu. Kimse hesabını vermiyor, bir sorumlu çıkmıyor. Başta Şenol Güneş'in bunun sorumluluğunu alması ve gereğini yapması lazım. Bu hesabı, faturayı birisinin ödemesi lazım." şeklinde konuştu.

Şenol Güneş'e göre medyanın bile suçlu olduğunu savunan  Bilgiç, A Milli Takım'ın turnuvada hiçbir taktiğinin bulunmadığını ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/852465/gurcan-bilgic-aziz-yildirim-intikam-yolu-secti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
canan
02 Temmuz 2021, 11:42
senin gibi sözde fb li spor yazarları sayesinde nasıl şamp. olacak fenerbahçem...bütün devlet millet ne varsa bütün imkanlarıyla fenerime zarar vermeye calışanlarla kolkolasın! nasıl türkiyem içten ve dıştan onca kahpeliklere rağmen yıkamıyorlarsa fenerbahçem de öyle !