Bataklık operasyonunda soruşturma tamamlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet tarihinin en büyük suç ve uyuşturucu operasyonu olan 'Bataklık' operasyonda 72 şüpheliye kamu davası açıldı.
Ankara Masası
|
25 Haziran 2021, Cuma - 18:30
Bataklık operasyonunda soruşturma tamamlandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhuriyet tarihinin en büyük  uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik operasyonu 'Bataklık' operasyonunda soruşturma tamamlandı.

Aralarında uyuşturucu baronu oldukları iddia edilen Nejat Daş’ın da bulunduğu 73 şüpheli hakkında kamu davası açıldı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülmekte olan kamuoyunda ‘Bataklık’ operasyonu olarak bilinen silahlı suç örgütüne yönelik suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama ve uyuşturucu ticaretine ilişkin yapılan soruşturma sonucunda 2 şüphelisi kurucu ve örgüt lideri, 5 şüphelisi örgüt yöneticisi, 53 şüphelisi örgüt üyesi, 13 şüphelisi örgüte üye olmakla birlikte yardım eden pozisyonda toplam 73 şüpheli hakkında Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesine öncül suçu TCK 188 maddesi olmak üzere TCK 220/2, 3 282/1 ve 4 maddeleri kapsamında cezalandırılması için haklarında kamu davası açılmıştır” denildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/852855/bataklik-operasyonunda-sorusturma-tamamlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.