İstanbul’da rehine kurtarma operasyonu

Beyoğlu’nda Pakistanlı 5 şahıs tarafından Yunanistan’a götürülecekleri vaadi ile Esenler’de bir eve kapatılan 7 Nepalli kardeş düzenlenen operasyonla kurtarıldı.
IHA-20210707AW364424
|
07 Temmuz 2021, Çarşamba - 11:45
İstanbul’da rehine kurtarma operasyonu

İstanbul’da kaçak yollarla yurt dışına gitmek isteyen Nepal uyruklu 7 kardeş, Beyoğlu’nda Pakistan uyruklu Sajjad A. ile tanıştı. Şahıs, kardeşleri Yunanistan’a kaçırabileceğini söyleyerek onları Esenler’deki bir eve götürdü. Evdeki 4 şahıs ise içeriye giren 7 Nepalli kardeşi silah zoruyla gasp etti. Bununla da kalmayan şüphelilerin rehin aldıkları 7 Nepalli'nin vidosunu diğer kardeşleri Kanchha T.'ye göndererek ondan fidye istedi.

Buluşma noktasında operasyon

Bunun üzerine Kanchha T., Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine gelerek ihbarda bulundu. Harekete geçen polis ekipleri, Kanchha T.’den kendisini arayan gaspçılardan Pakistanlı Muhammad F. ile buluşma noktası ayarlamasını istedi. Gaspçı, istediği parayı vereceğini söyleyen Kanchha T. ile buluşacağı esnada kıskıvrak yakalandı. 

Rehineler kurtarıldı

Gözaltına alınan şahıs sorgulanmasında 7 kardeşin Birlik Mahallesi’ndeki bir evde rehin tutulduğunu itiraf etti. Bunun üzerine eve düzenlenen operasyonda rehineler Parbai B., Parbati T., Pravya S., Yaw B., Man Kumar L., Kunsang L., Uhan Maya T. kurtarılırken, Pakistan uyruklu gaspçılar Saddam Huseyin A., Muhammed R. ve Ali Umer A. ise gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda kurusıkı tabanca, 5 adet cep telefonu ve çok miktarda euro ile lira ele geçirildi. 

Emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, “gasp”, “zorla alıkoyma” ve “rehin alma” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/875624/istanbulda-rehine-kurtarma-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.