Yenimahalle Belediyesi Yakacık Mesire Alanını yeniledi

Ankara Masası
|
01 Mayıs 2020, Cuma - 16:58
Yenimahalle Belediyesi Yakacık Mesire Alanını yeniledi

Yakacık Mesire Alanı, Yenimahalle Belediyesi’nin hummalı yenileme çalışmalarıyla yaza hazırlanıyor. Sokağa çıkma yasağını fırsat bilen belediye ekipleri, alanda son dokunuşları yapmaya başladı.

Sokağa çıkma yasağını fırsat bilen Yenimahalle Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 4 ayrı ekip ile mesire alanında bakım onarım çalışması yaptı. 146 bin metrekare alana sahip 5 bin 500 kişi kapasiteli Yakacık Mesire Alanı, oyun alanları, oyuncakları, kaldırımları, tretuvarları, suni göleti, giriş ve çıkış bölümü yeniden düzenlendi.  

Binlerce vatandaşın temiz hava almasına ve aileleri ile birlikte keyifli bir hafta sonu geçirmesine imkan sağlayan mesire alanını gezen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da çalışmaları yerinde inceledi. Yaşar “Salgın sebebiyle evlerine kapanan yurttaşlarımızın artık çok bunaldığını biliyoruz. Eğer Ramazan Bayramı’nın ardından Türkiye normalleşme sürecine girerse mesire alanımızı dolu dolu etkinliklerle açacağız” dedi.

BAŞKENTLİLER BU YAZ DA YAKACIK’TA BULUŞACAK

Bugünlerde çimlendirme ve peyzaj gibi son rötuşların yapıldığı mesire alanı, pandemi konusunda yaşanacak olumlu gelişmelere ve normalleşme sürecine bağlı olarak Ramazan Bayramı’nın ardından açılacak. Alanda; 3 plaj voleybolu sahası, 2 çim futbol sahası, basketbol sahası ve 4 adet çocuk oyun alanı bulunuyor. Ayrıca vatandaşların temiz hava alarak kentin gürültüsünden uzaklaşması için 4 bin fidan ve 5 bin çalı bitkisine ev sahipliği yapan Yakacık Mesire Alanı’nda bin 500 ağaç bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/8835/yenimahalle-belediyesi-yakacik-mesire-alanini-yeniledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.