Ömer Çelik: Biden'ın sözleri darbeciliktir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Biden sözleri darbeciliktir. Demokratlıkla hiç bir ilgisi yoktur. Hiç kimse demokrasimizi çalamaz" diye konuştu.
Ankara Masası
|
18 Ağustos 2020, Salı - 18:16
Ömer Çelik: Biden'ın sözleri darbeciliktir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası gündeme ilişin açıklamalarda bulundu.

Çelik, ABD başkan adayı Biden'in Türkiye'ye yönelik sözlerini eleştirirken "  Cumhurbaşkanı olsaydı, onlar için demokrat bir cumhurbaşkanı olacaktı.Seçim diye darbe anlamına gelen, darbe diye seçim anlamına gelen kelimeler kullanıyor. Biden'ın sözleri tam anlamıyla darbecilik. Demokratlıkla bir ilgisi yok." diye konuştu.

Ömer Çelik konuşmasından satırbaşları;

Hacı Bektaş-ı Veli'nin felsefesi ile yoğrulmuş toprakların çocuklarıyız.

DİYARBAKIR ANNELERİ

Diyarbakır anneleri bilsinler ki yüreğimiz hep onlarla. Çocuklarına kavuşan anneler oldu. Annelerin gücünün her türlü oyunu bozacak güçte olduğunu bir kere daha görüyoruz.

17 Ağustos depreminde kaybettiklerimiz yakınlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.

BIDEN'IN SÖZLERİNE TEPKİ

Geçen hafta siyasetin ana konusu, her siyasi partinin açıklama yaptığı şey Biden'ın açıklamalarıydı. Türkiye'ye geldiğinde verdiği mesajlar çok daha farklıydı. Bu mesele bir zihniyeti göstermesi bakımından çok önemli. 

Sayın Erdoğan onların dediğini yapan, istediklerini yapan bir Cumhurbaşkanı olsaydı, onlar için demokrat bir cumhurbaşkanı olacaktı.Seçim diye darbe anlamına gelen, darbe diye seçim anlamına gelen kelimeler kullanıyor. Biden'ın sözleri tam anlamıyla darbecilik. Demokratlıkla bir ilgisi yok.

Bilin ki bunlar birine çok otokrat dediği zaman, buradan çıkan sonuç o kişinin demokrat bir devlet adamı olduğudur. 

Kim ne derse desin bunun adı darbecilik.

Türkiye'deki seçim sonuçlarına karşı husumet besleyen bir yaklaşım ortaya koyuyor. Amerikan siyasetindeki değer krizini göstermesi bakımından oldukça önemlidir.

NATO müttefiki bir ülkeye müdahale etmekten bahsediyor. Tabi onun bu sözlerinden kaygı duyacak bir durumumuz yok. Hiç kimse demokrasimizi çalamaz, demokrasimizi yıkamaz, hiç kimse siyasi sistemimize müdahale edemez. 15 Temmuz'da net bir tavır ortaya koyamamışlardı.

Türkiye'de dış müdahale çok konuşulur. Bunun zaman zaman aşırı abartılması söz konusu olur.  Geçmiş hükümetler ile ilgili 28 Şubat ile ilgili ABD'deki belki odakların bununla alakası ortaya çıkmıştı. Darbecilik peşinde koşanların yaptıkları ellerinde kalır. 

Türkiye'nin seçilmiş yönetimini hedef alan her söz milletimizin iradesine karşı söylenmiş sözdür. Ben bir yabancı devlet adamının sözü ile hiçbir siyasi partimiz adına bir şey diyemem. Bu kınamaları 'ama' ile yapılan bir yaklaşım ortaya kondu. Siz 'ama' dedikten sonra sizin darbe karşıtlığınıza kimse inanmaz. 'Ama' diye başlayan cümleler kurulmamalı. 

Bu kadar yabancılaşmış bir zihniyet çok az görülür. Gerçekten utanç verici. Söylenecek tek söz: Türkiye'yi kimin yöneteceğine sadece milletimiz karar verir. Demokrasiye sahip çıkmanın 'ama'sı olmaz. 

Ne tek bir Kürt vatandaşımız ne bölgedeki tek bir Kürt çocuğu bu emperyalist siyasetin lejyoneri olmaya asla iyi bakmaz. Kim PKK/PYD'ye destek veriyorsa Kürt çocukları için sadece ölüm istiyordur.

'Erdoğan giderse Doğu Akdeniz'de, Libya'da istediğimiz hedeflere ulaşırız' mantığına sessiz kalanlar utansın. 'Bu Erdoğan'a yarar' diyenler utansın.

Atatürk sonrası ortaya koydukları siyaset ne tam bağımsızlık, ne de benzeri şeyler taşıyordu.

Siyasi tarihimizde CHP'nin desteklemediği arkasında olmadığı bir darbe girişimi var mıdır?

'DARBE MİLLETİMİZİN GÖZÜNDE VATAN HAİNLİĞİDİR'

Ne zaman bir dış müdahaleden birileri bahsetse, TSK'nin elinde yurt dışında birçok analiz çıkmaya başlıyor. Darbe milletimizin gözünde
vatan hainliğidir. TSK her ferdi ile kahraman ve vatanseverdir.

Eskiden birileri 'bizim elemanlar' diye Türkiye'de darbe yaptırıyordu. Türkiye bu günleri aşmıştır. 

Bir darbe karşısında Türk Ordus'unun ne yaptığını görmek isteyenler, Türk Ordusu'nun teröristlere ne yaptığına baksın.

EKONOMİDE SON DURUM

Demokratik bir ülkede eleştiri demokratik bir haktır. Bir takım kriz dilencileri var. Türkiye'deki siyasi denklemin değişmesi için resmen kriz dilenciliği yapan bir damar var. Türkiye pandemi döneminden başarısını göstermiştir.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GERGİNLİK

Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Fransa arasındaki anlaşma bizim gözümüzde korsan bir anlaşmadır.

İstikrar istiyorsanız masada görebileceğiniz en güvenilir ortak Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetidir.

Rumlarla yapacağı tatbikatlarla alacağı hiçbir sonuç yok. Bunlar sadece reklamlar. Macron'un siyaseti ile ilgili Fransa'daki analizlere bakın, ne olduğu ortaya çıkacaktır.

Yunanistan yanlış bir oyun peşinde koşuyor. Yunanistan'ı da uyarıyoruz. Oynadığınız bu oyun bir Yunan tragedyası dönüşebilir.

Sevr'e benzer bir anlaşmayı önümüze koyuyorlar.

1977 İngiltere Fransa davası tamamen Türkiye'nin haklılığını ortaya koyan bir şekilde sonuçlanmıştır. Tezlerimizin haklı olduğu görülmektedir. Batı Trakya'daki azınlık yalnız değildir.

İSRAİL BAE ARASINDAKİ ANLAŞMA

Hiçbir şekilde barışa ve istikrara katkı sağlamayacak. Filistin'in içinde olmadığı çözümün sonuç alması mümkün değil. Filistin'in içinde yer almadığı hiçbir anlaşma çözüm getirmeyecektir.

Filistin halkına sorun bakalım bu normalleşme midir? Gizli saklı hesaplar değil, Filistin halkının rızasını arayan bir yaklaşım ortaya koyulması
gerektiğini düşünüyoruz.

SORU - CEVAP

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Onunla ilgili çalışma devam ediyor. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Kadınlara hakaret etmeyen herkesin görüşünü takip ediyoruz. Biz kadına korumak ile aileyi korumak arasında bir çelişki görmüyoruz. AK Parti bu konuda devrimci adımlar gerçekleştirmiş bir harekettir.

AK Parti, kıyafeti, ideolojisi ne olursa olsun bütün kadınların kamusal alana çıkışını özgürleştirmiş ve kolaylaştırmış bir siyasi harekettir. Esas amacımız kadını korumak ve güçlendirmek, hem de aile kavramını korumaktır. Türkiye kendi hukukunu ortaya koyacak güce sahiptir. Kadın örgütlerindeki arkadaşların görüşlerine açığız. Esas amaç hem kadın hem aile kurumunu korumak olmalı.

Bir toplum kadınlara saygı gösteren bir dili genel dil haline getirememiş ise orada işler kötü gidiyor demektir.

Neşet Ertaş'ın dediğin gibi kadınlar insandır biz insan oğluyuz.

MUHALEFETİN BIDEN'A TEPKİSİ

Burada iş birliği ile suçlanan sizsiniz. Niçin bu kadar geç cevap veriyor diye asıl size sormazlar mı? Sadece CHP, AK Parti'yi hedef aldı.Yaklaşımları şu: Biden bunu söyledi, bu Erdoğan'a yarar mı yaramaz mı? Onlara sormak gerekir; niye sustunuz? 

http://www.ankaramasasi.com/haber/88703/omer-celik-bidenin-sozleri-darbeciliktir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.