Başkent'te 'kent gezileri'ne ilgi artıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte Başkentlileri kent gezileriyle yeniden buluşturdu. 15 Haziran’dan bugüne kadar 15 ilçeye düzenlenen 68 seferle kent gezilerine bin 932 kişi katıldı.
Büşra Bayrak
|
13 Temmuz 2021, Salı - 09:58
Başkent'te 'kent gezileri'ne ilgi artıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent’te hem vatandaşların sosyalleşmesi hem kentini yakından tanıması hem de yerel esnafın ekonomisine destek olmak amacıyla ücretsiz kent gezilerini yeniden başlattı.

Bir yandan insan odaklı projeleri hayata geçiren bir yandan da Ankara’nın tanıtımına katkı sağlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kent gezilerine katılım her geçen gün artıyor.

Ücretsiz kent gezileri yoğun ilgi görüyor

Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda kent gezilerine tüm vatandaşların Başkent 153 üzerinden başvuruda bulunarak kayıt yaptırabileceği çağrısında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ücretsiz kent gezilerimizle vatandaşlarımız Ankara’mızı keşfederken yöre esnafımız da yaralarını sarıyor, yerel ekonomi canlanıyor” dedi.

15 Haziran’dan bugüne kadar 15 ilçeye yapılan 68 seferle bin 932 kişinin katıldığı kent gezileri yoğun ilgi görüyor. Haftanın 7 günü gerçekleştirilen kent gezileri; Nallıhan, Bala, Kalecik, Kahramankazan, Beypazarı, Polatlı, Çubuk, Ayaş, Çamlıdere, Şereflikoçhisar, Kızılcahamam, Haymana, Evren, Güdül ve Elmadağ ilçelerine düzenleniyor.

Yerel esnafa can suyu

Ankara’nın tanıtımına katkı sağlayan kent gezileri, yerel esnafın ve ilçe ekonomisinin canlanmasına da katkı sağlıyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen kent gezilerine katılan Başkentliler, yöresel pazarları gezerek alış veriş yaparak ilçe esnafını da sevindiriyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/887430/baskentte-kent-gezilerine-ilgi-artiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.