Üniversite taban puanları ve kontenjanları nedir?

2021 YKS sonuçlarının açıklamasıyla adayların tercih maratonu başlıyor. Sınav sonucunu görüntüleyen adaylar puanlarıyla hangi üniversiteyi tercih edeceklerini araştırmaya başladı. İşte üniversitelerin taban puanları, başarı sıralamaları...
Zeliha Demirci
|
03 Ağustos 2021, Salı - 10:48
Üniversite taban puanları ve kontenjanları nedir?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Sonuçlarını öğrenen genç adaylar, üniversite tercihleri hakkında araştırmalara başladı. Üniversite taban ve tavan puanları, başarı sıralamaları ve üniversite bölümleri gibi konular adayların odak noktası oldu. 

Bugün ÖSYM tarafından üniversitelerin 2021 taban puanları, başarı sıralamaları ve ön lisans ile lisans bölümleri listesi paylaşıldı. Peki, kaç puanla hangi üniversiteye gidilir? 

İşte ÖSYM tarafından paylaşılan, YKS taban puanları, programları ve kontenjanlarının yer aldığı kılavuz... https://dokuman.osym.gov.tr/pd...

YKS tercih dönemi ne zaman başlayacak?

Üniversite tercihleri 5 Ağustos'ta başlayıp 13 Ağustos'ta sona erecek. Tercih işlemi tamamladıktan sonra, tercih süresi içinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecek. Tercih işleminizi tamamladıktan bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

http://www.ankaramasasi.com/haber/921635/universite-taban-puanlari-ve-kontenjanlari-nedir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.