Keçiören’de üretilen organik ürünler lezzete dönüşüyor

Keçiören Belediyesi, hizmet içi ihtiyaçların karşılanması için Bağlum'daki organik bostandan toplanan mahsulleri belediyeye ait personel yemekhanesinde kullanmaya başladı.
Büşra Bayrak
|
20 Ağustos 2020, Perşembe - 13:30
Keçiören’de üretilen organik ürünler lezzete dönüşüyor

Keçiören Belediyesi dünyada ve Türkiye'de etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs vakasıyla birlikte önem kazanan gıda ihtiyacı için örnek olacak bir işe imza attı.  

Keçiören ilçesine bağlı köylerde organik tarımı teşvik etmek için fide ve tohum desteği sağlayan Keçiören Belediyesi, kendi bünyesinde Bağlum'da bin metrekarelik alana kurulan bostandan mahsul almaya ve belediyeye ait personel yemekhanesinde kullanmaya başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ülkenin, verimli toprakları ve dört mevsimiyle birçok temel gıda ürününün üretimi için büyük bir nimet olduğunu bildirdi. Kendilerinin de belediye olarak ilçeye bağlı köylerde üretimi teşvik etmek için dağıttıkları fide ve tohum desteklerinin ardından organik tarımsal üretim yapmaya başladıklarını aktaran Altınok, organik üretim yaptıkları bostandan elde edilen mahsulleri yemekhanede kullandıklarını anlattı.

“Keçiören’deki tarımsal üretim Türkiye’ye örnek olacak”

Belediye tarafından oluşturulan bostanda domates, biber, hıyar, kavun ve patlıcan üretimi yapıldığını belirten Başkan Altınok, "İlçemize bağlı Sarıbeyler, Güzelyurt, Kösrelik ve Çalseki köylerinde organik tarımsal üretimi teşvik ettik. Bu kapsamda buradaki çiftçilerimize ücretsiz tohum, sebze ve meyve fidesi dağıttık. Keçiören’deki tarımsal üretim Türkiye’ye örnek olacak." ifadelerini kullandı.

“Artık tarımsal üretimde güçlü olmak önemli”

Altınok, pandemiyle birlikte Türkiye ve dünyada artan gıda ihtiyacına değinerek şunları ifade etti:

"Yerli ve milli ata tohumumuzu yaygınlaştırmalıyız. Tohumlarımızın geleceğe taşınması konusunda çiftçilerimize büyük sorumluluk düşüyor. Hem sağlığımız için hem de kazanç sağlamak için genleriyle oynanmamış olan tohumlarımızı önümüzdeki yıllarda da üreterek gelecek nesillere miras olarak bırakmalıyız. Artık silah, top, tüfek yerine tarımsal üretimde güçlü olmak önemli hale geldi. Savaşlar artık silahla değil üretimle ve ekonomik kazanımlarla yapılıyor. Bu nedenle ata tohumundan yetiştirdiğimiz fidelerimize sahip çıkarak onların sayısını artırmalıyız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/94263/keciorende-uretilen-organik-urunler-lezzete-donusuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.