Vali açıkladı: “İnfial, kaygı ve tedirginliğe gerek yok”

Sivas’ta Kovid-19 vakalarında yaşanan artış üzerine Vali Salih Ayhan, infial, kaygı ve tedirginliğe gerek olmadığını söyledi.
IHA-20200820AW094578
|
20 Ağustos 2020, Perşembe - 17:05
Vali açıkladı: “İnfial, kaygı ve tedirginliğe gerek yok”

 Seyahat kısıtlamaları kaldırılana kadar en az vaka görülen iller arasında yer alan Sivas, son haftalarda vaka sayısının en fazla arttığı iller arasına girdi.

 Sivas Valisi Salih Ayhan da bugün makamında bir basın açıklaması düzenleyerek durumu değerlendirdi.

"Vakalarda biraz tırmanış var ama 5-6 gündür stabil" 

 Ayhan, servislerde ve yoğun bakım servislerinde yer sıkıntısı yaşanmadığını belirterek şunları söyledi:

 “Sivas’ımıza yoğun bir nüfus hareketi oldu. Bu hareketliliğinde doğal bir getirisi oldu. Vakalarımızda biraz tırmanış var ama şu anda vakalarımız, 5-6 gündür stabil bir şekilde devam ediyor."

"Yoğun bakımda yüzde 40 boş kapasite var"

 "Bakanlığımızın da talimatı ile Sivas’ta ayağımızı basmadığımız, denetlemediğimiz alan kalmadı. Sağlık sistemimizde de çok şükür bir sıkıntı yoktur. Tüm servislerimizde ki yataK doluluk oranımız şu anda yüzde 45’lerde. Yoğun bakımlardaki doluluk oranımız ise toplamda yüzde 60. Yüzde 40 boş bir kapasite var."

"Ventilatör kullanım oranı yüzde 28"

 "Covid-19’la ilgili ihtiyaç olması halinde yatak ve yoğun bakım kapasitemizi arttırabilecek imkanımız var. Entübe hastalarımızda en önemli cihaz ventilatör, biliyorsunuz. Bu cihazlarımızdaki doluluk oranı ise yüzde 28."

"Sivas başarılı bir süreç yönetmektedir."

 "Total olarak baktığımızda gerek hastane yatak sayımız, gerek yoğun bakım ünitelerimizin durumu ile Sivas başarılı bir süreç yönetmektedir. Filyasyon ekiplerimizi artırarak daha sistematik ve daha steril ortamlar oluşturmayı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.


“İnfiale, tedirginliğe gerek yok”

Tedirginliğe gerek olmadığını vurgulayan Vali Salih Ayhan, “Sivaslı vatandaşlarımızdan isteğimiz, asla bir infial olacak, kaygılanacak, tedirgin olacak bir durum yoktur. Amma rehavete kapılmamamız gerektiğini de istirham ediyorum. Maskemize, mesafemize, temizliğimize dikkat edelim. Evde izlenim kararı verilen vatandaşlarımızın aile hekimlerinin tavsiyelerine, sağlık teşkilatımızın önerilerine mutlaka uymalarını istiyoruz” dedi.


Yatan Kovid-19’lu sayısı 300

Ayhan, Sivas’ta hastanede yatarak tedavi gören Covid-19’lu hasta sayısını 300 olarak açıkladı.

Salih Ayhan, “Kurban Bayramından dolayı oluşan bu yoğunluğun ay sonuna kadar devam edeceğini düşünüyoruz. Ay sonunu atlattıktan sonra durumun toparlanacağını umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/95092/vali-acikladi-infial-kaygi-ve-tedirginlige-gerek-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.