En çok vakaya sahip kentler arasındaki Eskişehir’de yoğun bakımlar kapatıldı

Koronavirüste yüksek risk gurubunda yer alan Eskişehir düşük riskli şehirler arasına katıldı.
Ersin Küçükbarak
|
03 Mayıs 2022, Salı - 18:35
En çok vakaya sahip kentler arasındaki Eskişehir’de yoğun bakımlar kapatıldı


Vaka sayısı en yoğun olan iller arasında son 1 aydır zirvede yer alan Eskişehir’de pandemi hastanelerindeki koronavirüs yoğun bakım servisleri azalan vakalarla birlikte kapatıldı.

Sadece 3 koronavirüs hastası kaldı

Haritası tamamen ‘düşük risk’ anlamındaki maviye dönen kentteki hastanelerde tedavi gören sadece 3 koronavirüs hastası bulunuyor.


Son 15 günde vakaya rastlanmadı

Sağlık Bakanlığı’nın son 1 ayda açıkladığı koronavirüs risk haritasında Eskişehir, Türkiye’nin vaka sayısı en yoğun olan iller arasında zirvede yer alıyordu.

Bakanlığın mart ayına ilişkin verilerinde vaka sayısı, 100 bin kişide 547,21 seviyesine düştü. Kentte son 15 günde yeni koronavirüs vakasına da rastlanmadı.

Koronavirüs yoğun bakımları kapatıldı

Bunun üzerine pandemi tedavisi uygulanan Eskişehir Şehir Hastanesi’nin yanı sıra Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yoğunluk nedeniyle açılan koronavirüs yoğun bakım servisleri de kapatıldı.

Hatırlatma aşısı ve kalabalıkta maske ihmal edilmemeli

Ancak uzmanlar aşıların tamamlanması ve hatırlatma dozlarının ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.

‘Tedbiri elden bırakmayın’ tavsiyesinde bulunan uzmanlar insanların kendilerini kalabalıkta ve riskte hissettikleri yerlerde yine de maske takmalarını öneriyor.

Risk haritası azalan vakalarla maviye döndü

Öte yandan koronavirüs aşı haritasında 'mavi' kentler arasında yer alan Eskişehir'de en az iki doz aşı olanların nüfusa oranı yüzde 86,2’ye çıktı. Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında Eskişehir, daha önce 'çok yüksek risk' anlamına gelen kırmızı renkle gösterilirken, vakaların azalmasıyla birlikte ‘düşük risk’ anlamında gelen maviye döndü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1467733/en-cok-vakaya-sahip-kentler-arasindaki-eskisehirde-yogun-bakimlar-kapatildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.