Altındağ'da gergin bekleyiş

Ankara'nın Altındağ ilçesinde 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın öldürülmesi ardından başlayan olayların üzerinden 9 gün geçti. Ankara Masası gergin bir bekleyişin sürdüğü mahalleye giderek bölgenin nabzını tuttu.
Ankara Masası
|
20 Ağustos 2021, Cuma - 13:02
Altındağ'da gergin bekleyiş

Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi'nde 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın Suriye uyruklu bir kişi tarafından öldürülmesi ardından bölgede yaşanan olaylar tazeliğini koruyor. 11 Ağustos Çarşamba akşamı mültecilere ait evlerin ve iş yerlerinin taşlanmasıyla başlayan ve gece boyu süren gerginlik sonrası Battalgazi Mahallesi'nde endişeli bir bekleyiş söz konusu. 

Ankara Emniyeti teyakkuzda

Olayların patlak verdiği mahallede ilk göze çarpan her köşe başında polis ekiplerinin bulunması. Mahallenin giriş ve çıkışları barikatlarla abluka altına alınmış durumda. Ekipler cadde ve sokaklarda şüpheli gördükleri kişilerin kimlik kontrolünü yapıyor. Bölgede görev yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yüzlerce polis adeta kuş uçurtmuyor. Çevik Kuvvet ve Özel Harekat Polisleri de olası bir gerginliğe karşı teyakkuzda. Mahallenin kritik bölgelerinde ise zırhlı araçlar ve TOMA'lar hazır bekletiliyor. 

Battalgazi'de geçici polis merkezi 

Altındağ Belediyesi'ne ait bir bina geçici polis merkezine çevrilmiş. Alınacak önlemler bu merkezden koordine ediliyor. Binanın girişinde Özel Hareket Polisleri elleri tetikte kuş uçurtmuyor. Geçici merkezin kalıcı olarak polis ekiplerine verilmesi gündemde.

 Dükkanlar brandalarla kapatılmış

Taziye evinin bulunduğu bölgeye doğru ilerlediğimizde Suriyelilere ait iş yerlerinde o gece yaşananların izleri mevcut. Camları kırılan dükkanlar beyaz brandalarla kapatılmış. Bazı mültecilerin dükkanlarına girerek hasar tespiti yapmaya başladığı görülüyor. Mikrofon uzattığımız mülteciler endişeli gözlerle konuşmak istemediklerini söylüyor.

Mahallede çok sayıda binaya Türk bayrağı asılmış. Taziye evine yakın bölgelerdeki cadde ve sokaklarda asılı bayraklara Emirhan Yalçın'ın fotoğrafları eşlik ediyor. 

'Küçük Halep'te üst seviye önlem

Ekiplerin önlemleri Suriyelilerin "Küçük Halep" dedikleri Muhtar Arif Turan caddesinde üst seviyede. Yan yana çok sayıda Suriyelilere ait dükkanın bulunduğu bölgede Çevik Kuvvet ekipleri TOMA'larla hazır bekliyor. Trafik polisleri de cadde üzerinde şüphelendikleri araçları durdurarak GBT sorgulaması yapıyor. Aynı caddede dükkanı olan Türk esnaflar ise dertli.

"Zarar ediyoruz"

Cadde esnaflarından Nevzat Kayrediye, "Suriyelilerin gitmesini istiyoruz. Biz Türk vatandaşı olarak onlardan rahatsızız. Herkese zarar veriyorlar. Türksün alışveriş yapıyorsun, 3 ise bize 5 diyorlar. Bizi bu şekilde istemiyorlar. Onlar bizi istemiyorsa biz niye isteyelim onları. Kendi ülkemizde istenmeyen vatandaş oluyoruz. Türkiye yol geçen hanı mı, herkesi dolduruyorlar. Afganlılar, Suriyeliler... Bütün mültecileri burada halkın içine karıştırıyorlar. Bakılacaksa ayrı götürsünler baksınlar. Biz bakmasınlar demiyoruz ama biz burada rahatsızız. Bizim iş yerlerimiz 2 gün kapandı, 15 gündür saat 6 deyince zabıta, polis gelip dükkanlarımızı kapatıyor. Biz burada zarar ediyoruz." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/964334/altindagda-gergin-bekleyis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.