Mamak'ta çöken yol kavgaya neden oldu

Ankara'nın Mamak ilçesinde 11 ay önce başlayan inşaat nedeniyle yolda çökme yaşandı. Çökmenin ardından inşaat sahibiyle vatandaşlara arasında gerginlik yaşandı.
Ankara Masası
|
21 Ağustos 2021, Cumartesi - 14:30
Mamak'ta çöken yol kavgaya neden oldu

Olay,  Ankara’nın Mamak ilçesi Durali Alıç Mahallesi yaşandı.

İddialara göre, 11 ay önce yapımına başlanan inşaat nedeniyle yolda peşe peşe çökme yaşandı.

Yola yakın bölgede oturan İnci Sitesi sakinleri çökme nedeniyle büyük korku yaşarken, inşaat sahibiyle tartıştılar.

İnci Sitesi’nin Yöneticisi Zafer Köksal, inşaat sahibi Celal Polat "Her gün şikayet alıyorum" diyerek tepki gösterdi.

"Sürekli yolda çökme meydana geldi"

İnşaatın 11 ay önce başladığını belirten Köksal "11 ay önce başladığında bize 5-6 ay da bitirir bırakır gideriz dediler ama öyle olmadı. Sürekli kendisini uyarmamıza rağmen ilerleme olmadı. Sürekli yolda çökme meydana geldi. Çatlaklar da meydanda asfalt sürekli yıkılıyor, iniyor aşağıya. İnsanlar korkmaya başladı. Her gün şikayet alıyorum ben de ve bina sakinleri korkuyor" ifadelerini kullandı.

İstinat duvarının bir an önce yapılmasını istediklerini belirten Köksal, “İstinat duvarının yapılması, yolumuzun açılmasını istiyoruz. Bizim tek isteğimiz bu” dedi.
İnşaatın sahibi Celal Canberk Polat ise söz konusu binanın 16 katlı olacağını ifade ederek, “Biz buraya başladığımızda üst tarafta büyük bir hafriyat vardı. 500-600 kamyon civarında bir hafriyat aldık. Tabii ki önlemleri alarak yaptık. Yan taraftan perdelerin yapımı kısmi kısmi başladı. Burayı yaparken bir seferde perdeyi yapamadık çünkü orada kayma ihtimali vardı” diye konuştu.

İnşaat sahibi kendi savundu

Kaymanın kış aylarında meydana geldiğini belirten Polat, “Şu an olan bir kayma değil bu. Daha sonra da temelimizi attık. Kolon kalıplarımızı çaktık, yolumuza devam ediyoruz. Ancak burada bina sakinleri ister istemez mevcutta bir kayma endişesinde oldukları için buradan baktığınızda binanın kayan yere yakınlığı sıfır olarak görünebilir fakat 6-7 metre bahçe duvarına oradan 5-6 metre binanın temeline bir mesafe var” açıklamasında bulundu.

Şu anda bir tehlike olmadığını dile getiren Polat, “İnsanların gönlünü rahatlatmak adına burayı tekrar dolu yapıyoruz. Bundan sonra işimiz daha da zorlaşacak. Kalıp çakmamız zorlaşacak, perdeye geldi kayalar. Bu kısa sürede olan bir iş daha da uzadı şimdi” ifadelerini kullandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/965323/mamakta-coken-yol-kavgaya-neden-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.