Avrupa'da 4'te 2 çektik

Avrupa Kupalarındaki temsilcilerimizden Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Sivasspor Avrupa'da yollarına devam etmek için sahaya çıktılar. Temsilcilerimizden Fenerbahçe ve Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmaya hak kazanırken; Sivasspor ve Trabzonspor Avrupa'ya veda ettiler.
Samet Dirican
|
27 Ağustos 2021, Cuma - 00:17
Avrupa'da 4'te 2 çektik

Avrupa'daki temsilcilerimiz buruk bir sevinç yaşattı. 4 Türk temsilcisinde 2'si UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmaya hak kazanırken 2 temsilcimiz ise Avrupa yolculuğunu sonlandırdı.

Fenerbahçe güle oynaya...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki'ye konuk oldu.

Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki'yi deplasmanda 5-2 mağlup eden Fenerbahçe, gruplara kaldı.

Galatasaray geriye düştü...

Sarı-kırmızılı ekip, Türk Telekom Stadı'nın zeminindeki yenileme çalışmaları nedeniyle Danimarka temsilcisini Kasımpaşa'daki Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda konuk etti.

Tribünlerde yer alan yaklaşık 7 bin taraftarının da desteğiyle müsabakaya iyi başlayan Galatasaray, rakip kalede baskı kurdu. Ancak 11. dakikada diğer yarı alanda kullanılan taç atışı kendi kalesinde tehlikeye dönüştü ve Marvin Egho, Randers'i 1-0 öne geçiren golü buldu. Skor olarak geri düşen sarı-kırmızılı ekip, üst üste tehlikeli ataklar geliştirse de ilk yarıda golü bulamadı. Mücadelenin ilk yarısını konuk takım 1-0 üstün tamamladı.

İkinci yarıya adeta golle başlayan Galatasaray, 48. dakikada Patrick Van Aanholt'un ağları havalandırmasıyla beraberliği buldu. Mbaye Diagne ile üst üste girdiği pozisyonlardan yararlanamayan sarı-kırmızılılar, 59. dakikada Frederik Lauenborg'un kendi kalesine attığı golle öne geçti.

Trabzonspor Roma'ya direnemedi...

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanş mücadelesinde Trabzonspor, Roma’ya 3-0 yenilerek, Avrupa kupalarına veda etti.

Karşılaşmanın ardından yapılan basın toplantısında konuşan Abdullah Avcı, 'Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bugün skor olarak yenilmiş olduklarını ancak sahadan başları dik ayrıldıklarını söyledi.

Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho da maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Roma ve Trabzonspor gibi iki köklü, güçlü ve kaliteli takımın, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin henüz play-off turunda karşılaşmasının üzerine düşünülmesi gerektiğini belirterek, "Bugünkü maç gülünç." ifadelerini kullandı.

Yiğidolar farklı yenildi

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında Demir Grup Sivasspor, deplasmanda Danimarka temsilcisi Kopenhag’a 5-0 yenilerek, turnuvaya veda etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/972961/avrupada-4te-2-cektik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.