FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk'ten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a tepki

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı 30 Ağustos Zaferi’nin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hutbede anmadığı için eleştirdi.
Ankara Masası
|
30 Ağustos 2021, Pazartesi - 08:50
FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk'ten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a tepki

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "zafer" hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk yer almadı. Büyük Taarruz, Mohaç, Malazgirt ve Diyarbakır'ın fethine yer verilen hutbede Atatürk'ten hiç bahsedilmedi.

İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katılan FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Diyanet'in hutbesinde Atatürk'ün yer almamasına tepki gösterdi. 

Şentürk şunları söyledi: 

"Atatürk İlke ve İnkılapları önce Diyanet İşleri Başkanı'na lazım"

'Sayın Diyanet İşleri Başkanı 3 yıldır cuma hutbelerinde ya Atatürk'e dil uzatıyor ya da görmezden geliyor. Laiklik olmasaydı, Mustafa Kemal devrimleri ve ilkeleri olmasaydı, seküler bir devlet anlayışı olmasaydı sen o lüks araçla Diyanet İşleri Başkanlığı yapabilir miydin? Atatürk ilke ve inkılapları önce Diyanet İşleri Başkanı'na lazım. Bunlar komik. Atatürk'ün adını hutbede söylesen ne olur söylemesen ne olur. Böyle yaparak yüreklerden onu kazıyamazsın. Sayın başkanın formatlanması lazım. Bu tip davranışlar bu büyük komutanı silemez.'

http://www.ankaramasasi.com/haber/976723/fox-haber-genel-yayin-yonetmeni-dogan-senturkten-diyanet-isleri-baskani-prof-dr-ali-erbasa-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.