YKS yerleştirmelerinde tavan ve taban puanlar belli oldu!

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ek tercih dönemi için ise taban puanlar ve boş kontenjanları araştırıyor. Peki 2021 YKS taban puanları ve boş kontenjanları belli oldu mu?
Büşra Bayrak
|
31 Ağustos 2021, Salı - 12:21
YKS yerleştirmelerinde tavan ve taban puanlar belli oldu!

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) göre öğrenci alan üniversite taban puanlarını açıkladı.

YKS taban puanları ve üniversite boş kontenjanları öğrenciler tarafından merak ediliyor.  ÖSYM'nin internet sitesinden, 2021 yılı merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yükseköğretim kurumlarının ön lisans ve lisans taban puanları ile en büyük puanlara ulaşılabiliyor.

YKS ön lisans ve lisans taban ve tavan puanları için TIKLAYINIZ.   

ÖSYM Başkanı Hali Aygün, ek yerleştirme sürecine yönelik sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Aygün, "Ek Yerleştirme sonunda belli olacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu’nun almış olduğu karara göre bu seneye özel ikinci ek yerleştirme yapılacak. Ek Yerleştirme aşamasında, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek." ifadelerini kullandı.

Yerleşen adaylar ek yerleştirmeye başvuramayacak

Yükseköğretim programlarının 2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Ek yerleştirme tercih ücreti 25,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.


http://www.ankaramasasi.com/haber/979529/yks-yerlestirmelerinde-tavan-ve-taban-puanlar-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.