Mansur Yavaş'tan Ankara'yı birlikte yönetme çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 25 yılın yol açtığı ağır tahribatı gidererek, Ankara'yı yeniden yaşanabilir bir kent halinde getirmek için çalıştıklarını söyledi. Yavaş "Ankara’da 25 yıl boyunca ayrımcılığa uğrayan, ötekileştirilen herkesin başımın üstünde yeri vardır. Biz onlar gibi yapmayacağız" dedi.
Ankara Masası
|
07 Eylül 2021, Salı - 20:29
Mansur Yavaş'tan Ankara'yı birlikte yönetme çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı'nda Birlik Aşı Aşuresi programı düzenlendi.

Programa, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, CHP Genel Başkan Yardımcısı  Ali Öztunç, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Mansur Yavaş, Kerbela'nın İslam tarihinin en büyük acısı olduğu söylerken "Bugün burada 6 milyon tek yürek olmuş bir aşı yapıyoruz, hak katında kabul görsün. Bu ayıl matem ayı olan Muharrem’in 1341. Yılını geride bıraktık. O gün Kerbela’da İslam tarihinin en acı olayı yaşanmıştır. Hz. Muhammed efendimizin gözümüzün nuru dediği torunu Hz. Hüseyin, 71 yakınıyla birlikte şehit edilmiştir. Hiçbir katliam kabul edilemez, peygamber efendimizin “Beni seven onları da sevsin” dediği, torunu Hüseyin’in katledilmesi insanlığımızı derinden sarsan bir olaydır. Üzülmek yetmez, sebep olanları lanetlemekte yetmez, zaten bu nedenle dedik ki Yezid samimi Müslümanların katında asla kabul, asla itibar görmez. Bütün İslam alemi dahil, etrafınıza bakın, hiç kimse çocuğuna Yezid adını reva görmez." dedi.

"Muharrem yasını içselleştirdiniz "

"Hz. Hüseyin haksızlığa karşı çıkmış, Yezid’in İslam dini lekelediğini belirtmiş, Yezid gibi hükümdara uşak olmamayı öğütlemiştir. O gün bugündür her inançlı Müslüman, her canımız Yezid’e yandaş olmaktansa Hüseyin ile can vermeyi yer tutar." diyen Başkan Yavaş "Matem ayında 12 günlük matem orucunu tuttunuz. 12 gün boyunca Kerbela şehitlerinin acılarına ortak olup, onları andınız ve bu mütevazi tutumunuzla toplumun geri kalanına Yezid zulmünü anlattınız. Bu süre içerisinde hep en az ile yetinerek Muharrem yasını içselleştirdiniz. Hz. Muhammed efendimiz veda hutbesinde ehlibeyti Müslümanlara emanet etmişti. Ancak Yezid, Hüseyin’le birlikte 72 canı önce susuz bırakmış sonrada katletmiştir." ifadelerini kullandı.

"Milletimizin yeri bellidir"

Kerbela yasının 13 asırdan fazladır sürdüğünü vurgulayan Yavaş "Peygamber efendimizin emanetine sahip çıkan bu katliamı protesto eden bir geleneğimiz var. O geleneğin bir parçası olarak bu yıl bu anlamlı hizmeti hep birlikte yapıyor, aşuremizi pişirip dağıtıyoruz. Yas, Muharrem orucu ve ardından yapılan aşure zalime karşı mazlumun, haksızlığa karşı haklının, güçlüye karşı güçsüzüsün, kötüye karşı iyinin yanında yer almanın simgesi niteliğindedir. Milletimizin yeri bellidir. Biz zalim, haksız ve kötü Yezit’in karşısında mazlum, haklı ve iyi Hüseyin’in yanındayız.  Dünya küfür ile durur, zulüm ile durmaz diye bir resulün yolundan gidenler tabi ki zalim Yezid’in değil mazlumun yanında yer alırlar. Çanakkale Savaşı’nda işgalci düşmanından bile suyu esirgemeyen bir millet Kerbela’da peygamber torunlarını susuz bırakan bir zulmün yanında saf tutmazdı, tutmadı." şeklinde konuştu.

"Yezidlik bir semboldür"

Mansur Yavaş, Yezidliğin bir illet olduğunun altını çizerken "Zalim her çağda zalimdir. Haksız her çağda haksızdır. Kötü her zaman kötü, Yezid de her zaman Yezid’tir. Yezidlik bir semboldür. O gün Hz Hüseyin’i şehit eden, sonrasında insanlık hukukunu gasp eden, mazluma zulmeden, güçsüzü ve zayıfı ezen, haklarına el koyan nice zalimler var. Yezidlik bir illettir. Bu illeti birlik içinde yan yana durarak, omuz omuza vererek yenebiliriz. Uzak ve yakın tarihte yaşanan büyük dramlara rağmen eğer kardeşliğimizi koruyabilmişsek, bu durum milletimizde var olan irfanın bir sonucudur." dedi.

"Ankaramız sadece siyasi başkent olmakla kalmayacak"

Ankara'dan geçmiş 25 yılın izini silmeye çalıştıklarını belirten Başkan Yavaş sözlerine şöyle devam etti;

Unutmayalım kardeşlerim hiçbir fitne, hiçbir ayrımcılık bize bu toprakları vatan yapan ruhtan, kardeşlik duygumuzdan daha güçlü değildir. Anadolu’ya güvercin olarak gelen gönül sultanımız Hacı Bektaşi Veli bizlere ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ öğüdünü vermektedir. Bizler Hacı Bektaş’ın öğüdünü tutarak, beraber olduk birlikte yürüdük. Hiçbir ayrım yapmadan kardeşliğimize sarıldık. Ankaramızı huzur ve bereketin yoluna koyduk. Şimdi sıra 25 yıl yol açtığı ağır tahribatı gidermekte ve Ankaramızı yeniden yaşanabilir ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği şekilde dünya başkentleriyle yarışır, bir başkent haline getirmektir. Sizlerin de desteğiyle iki yılda aldığımız yol, Ankara’yı dayanışma kardeşlik anlamında ülkemiz için örnek alınır bir kent haline getirmiştir. Sizler birlik ve beraberliğimizi korudukça Ankaramız sadece siyasi başkent olmakla kalmayacak, huzurun ve bereketin başkenti olmaya devam edecektir. Bu mihman üzerine yürüttüğümüz çalışmalara verdiğimiz, destekten ve dayanışmadan dolayı tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Hizmet süresi boyunca ayrımı yapmadan, kimseyi ötekileşmeden hizmet etmeye ve sizlerin verdiği o büyük desteğe layık olmaya çalışıyoruz. Bunu aralıksız sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ne demiş Yunus Emre "Eğrili koyası, doğru yola gelesin, Kibri, kini çıkar gel, erden nasip alasın". Ankara’da 25 yıl boyunca  ayrımcılığa uğrayan, ötekileştirilen herkesin başımın üstünde yeri vardır. Biz onlar gibi yapmayacağız. Düşmana benzediğiniz zaman rakibinize benzediğiniz zaman yok olursunuz. Bu nedenle asla bize yapılanları bizim gibi düşünmeyenlere yapmayacağız. Hünkar Hacı Bektaş’ın çizdiği çerçevede öncelikle nefsimizle mücadele ederek, alçak gönüllü bir şekilde, sessiz sedasız çalışarak sizlere hizmet edeceğiz. Hizmet hak içindir çünkü. Haktan, hakikatten ayrılmadan aralıksız çalışmak için sizden birlik içinde olmaya devam etmenizi yanlış bir şey yaparsak da bizleri uyarmanızı istiyorum.

Program semah gösterisinin ardından usta sanatçı Musa Eroğlu'nun konseriyle son buldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/996734/mansur-yavastan-ankarayi-birlikte-yonetme-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (2)

Yorumunuz İletilmiştir.
ülküdaş
08 Eylül 2021, 09:12
belediye de ve belediye şirketlerinde haksız yere canını yaktığınız, işinden ettiğiniz binlerce insanın ahı ve bedduaları bir ömür yakanızda olsun, hesap günü geldiğinde bakalım nasıl kıvıracaksınız.. unutmayın yaşattıklarınızı yaşamadan ölmeyeceksiniz.. yaşasın zalimler için cehennem.
tavsiye
08 Eylül 2021, 11:00
davasını satanlarla birlik olmaz