Evinize alın o zaman

İsmail Kılıçarslan
|

Çocukluğumun sessiz, işinde gücünde bir komşusu idi Doktor Hamit Bey. Bizim evin sol çaprazında, kirada otururdu. Çocuk doktoruydu. Afganistan’da Rus işgali başlayınca kaçıp gelmiş, Ankara’nın Yenimahalle’sinde hayata tutunmaya çabalıyordu.

Doktor Hamit’i Türkiye’ye iki nedenin getirdiğini tahmin ediyorum. Birinci neden canından, hatta belki daha da önemlisi evlatlarının canından korkması. İkincisi ise ülkesini açık şekilde Sovyetler Birliği’nin işgal etmesini isteyen komünist lider Babrak Karmal. Tabii ne Babrak Karmal kaldı ne Rus-Afgan Savaşı. Boyut değiştirdi sonradan o savaş. Amerika Afganistan’ı işgal etti. Taliban ve El Kaide isimli iki örgüt girdi gündemimize, falan filan.

Doktor Hamit Bey zaman zaman gelir aklıma. Mahalleden ben 15 yaşlarındayken taşınmışlardı. Hala Türkiye’de midir acaba? Yoksa Afganistan’a, bir Taliban palası yahut bir aşiret ordusu kurşunu, olmadı Amerika ya da NATO bombasıyla ölmeyi mi tercih etmiştir?

Nazar Muhammed, daha yaygın adıyla Khasha Zwan isimli “komedyen”, Taliban tarafından infaz edilince bir kez daha geldi aklıma Hamit Bey. “İnsan, infaz edileceğini, öldürüleceğini, bir kör kurşuna kurban gideceğini bildiği bir coğrafyaya dönmüş müdür Doktor Hamit?” diye sordum kendime. Türkiye’de kaldığına hükmetti zihnim.

Yazının Devamı İçin Tıklayınız

http://www.ankaramasasi.com/makale/51821/evinize-alin-o-zaman

Yorumlar (0)