Eyüb el-Kabi kimdir?

Süper Lig Yunanistan kulübü Olympiacos ve Fas milli takımında oynayan Faslı profesyonel futbolcu Eyüb el-Kabi kimdir?
Suat Mutlu
|
19 Nisan 2024, Cuma - 11:18
Eyüb el-Kabi kimdir?

El Kaabi, 25 Haziran 1993'te Fas'ın Kazablanka şehrinde doğmuş bir Faslı profesyonel futbolcudur. Şu anda Yunanistan Süper Lig kulübü Olympiacos ve Fas millî takımı için forvet olarak oynamaktadır. Profesyonel kariyerine Racing de Casablanca'da başladı.

Erken yaşamında Ayoub El Kaabi, Kazablanka'nın popüler Derb Milla mahallesinde zorlu bir ortamda büyüdü. Ailesi Fas'ın güneyindeki Zagora'dandır ancak Kazablanka yakınlarındaki Mediouna bölgesine taşındılar. El Kaabi, genç yaşta futbola ilgi duyan biri olarak doğdu. Ailesi 1990'larda zor zamanlar geçirdi ve bu nedenle Ayoub El Kaabi, ailesiyle birlikte gecekondu bir ortamda yaşamaya alışmak zorunda kaldı. Kendisine ve ailesine destek olmak için 15 yaşında okulu bıraktı ve Mediouna bölgesinde bir atölyede çırak olarak çalışmaya başladı. 

Yeteneklerini fark eden çevresi, ona Hay Khadija bölgesinde bir kulübe katılmasını tavsiye etti. Birkaç ay boyunca sadece bu kulüpte gelişen El Kaabi, Racing Club de Casablanca'nın gözlemcilerinin onu çok hızlı bir şekilde tespit ettiğini ve Zagora'dan gelen genç marangozun sahip olduğu teknik ve fiziksel yetenekleri fark ettiklerini söyledi. El Kaabi, bu nedenle marangozluktan vazgeçip futbola kendini adamaya karar verdi ve 2014'te 21 yaşında Racing Club de Casablanca ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

Kulüp kariyeri açısından, El Kaabi, Racing Athlétique Club'ün ilk takımında oynamaya başladı ve daha sonra RS Berkane'ye transfer oldu. Botola 2'de 2016-17 sezonunda 25 golle gol kralı oldu. Daha sonra Hebei China Fortune'ye transfer olan El Kaabi, burada da performansını sürdürdü.

Uluslararası kariyerinde, 2018'de Fas millî takımıyla ilk maçına çıktı ve Afrika Uluslar Şampiyonası'nda ülkesini temsil etti. Performansları ona turnuvanın en iyi oyuncusu seçildiği gibi Afrika Uluslar Şampiyonası tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanını da kazandırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134398/eyub-el-kabi-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.