Kazada ölen annesinden sezaryenle alınan bebek, hayati tehlikeyi atlattı

Adana’da trafik kazasında hayatını kaybeden 9 aylık hamile Nur Abbud’un (31) sezaryenle alınan erkek bebeği, hayati tehlikeyi atlattı.
DHA
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 11:29
Kazada ölen annesinden sezaryenle alınan bebek, hayati tehlikeyi atlattı

Yüreğir ilçesi Seyhan Mahallesi, Karataş Caddesi'nde ,17 Nisan gecesi trafik kazası meydana geldi.

Suriye uyruklu 9 aylık hamile Nur Abbud, eşi Raid Abbud'un (40) kullandığı elektrikli bisikletin arkasına bindi.

Ancak yolculuk sırasında bisikletten düşen Nur Abbud’a , Ali Davarcı'nın kullandığı 01 J 0142 plakalı özel halk otobüsü çarptı.

Hamile kadın Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen Nur Abbud’u kurtaramayan doktorlar 4'üncü çocuğu olan erkek bebeği sezaryen ile aldı.

Abbud’un cenazesi, Suriye’nin Azez kentinde toprağa verildi.

Özel Halk Otobüsü sürücüsü Ali Davarcı ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Doğduğunda solumuyordu

Doğum sırasında oksijensiz kaldığı için nefes alamayan ve doktorların hayatta tutmak için yoğun çaba sarf ettiği bebek daha sonra  Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne gönderildi.

Yeni doğan yoğun bakım servisinde yapılan müdahalelerin ardından doktorların ‘mucize’ diye nitelendirdiği bebek solunum cihazlarından kurtuldu.

Kendisi nefes almaya başlayan bebeğin sağlığıyla ilgili bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacer Yapıcıoğlu, kazaya bağlı böyle bir travmayla ilk kez karşılaştığını söyledi.

Yapıcıoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Şehir hastanesindeyken kalp sesinin fark edilmesinin ardından bebek ameliyatla  alındı.

Solumayan ve kalp tepe atımı alınamayan bebeğe 15 dakika kalp masajı yapıldığı. Ayrıca, solunumu başlatmak için akciğerlerine tüple ilaç verildi.

“Kötü öyküsüne rağmen beklenenden daha iyiye gidiyor”

Bebeğin doğduğu sırada değerlerinin, olması gerekenden çok daha düşük çıktığını aktaran Yapıcıoğlu, tıbbi müdahale sürecini şöyle anlattı:


http://www.ankaramasasi.com/haber/2135181/kazada-olen-annesinden-sezaryenle-alinan-bebek-hayati-tehlikeyi-atlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.