Özgür Özel'den Taksim çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında konuştu. Özel, yeni anayasa ve gelecek hafta kutlanacak 1 Mayıs İşçi Bayramı'na değindi. İktidara, emekçilerin elini havada bırakmayın diyen Özel, Taksim'in 1 Mayıs'ta işçilere açılması gerektiğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 13:20
Özgür Özel'den Taksim çağrısı

TBMM'deki haftalık grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme dair konuları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa sözlerine dair konuşan Özel  Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasa devleti olduğunu hatırlatarak, Biz bu ülkeye adalet gelene kadar, bu ülkede herkes kendini eşit yurttaşlar olarak hissedene kadar, önce açlığı sonra da yoksulluğu bitirene kadar sonuna kadar mücadele edeceğiz. " dedi.

Cumhurbaşkanından vatandaşlara kadar herkesin anayasaya uyması gerektiğini söyleyen CHP lideri, cezaevinde olan Çetin Doğan üzerinden konuştu.

Rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve tedavisinin ardından yeniden cezaevine yeninden gönderilen Doğan için, "Bu zor günlerinde kendisini hapishanede tutmak yakışmaz. Bu da muktedirlik değil, bu güçsüzlüktür." ifadelerini kullandı. 

"31 Mart'ın mesajını aldığınızı gösterin"

Gelecek hafta kutlanacak 1 Mayıs İşçi Bayramı için Taksim Meydanı'na izin verilmemesine değinen Özgür Özel çağrıda bulunarak Taksim'i işçilere açın dedi.

Kendisinin de o gün Taksim'de olacağını ifade eden CHP Genel Başkanı,  31 Mart'ın mesajını aldığınızı gösterin. Emekçilerin elini havada bırakmayınız." şeklinde konuştu.

"Millet iradesi gasp edildi"

31 Mart seçimlerinde AK Parti'ye geçen Hatay ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, ilde sayımın usulsüzce yapıldığını dile getirdi, "Hatay'da millet iradesi gasp edildi. Bir tek torba açılmadı. Biz Hatay'a sahip çıkacağız. " dedi. 

Öğretmen ataması 

1 milyondan fazla atanmayan öğretmenin olduğunu hatırlatan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi, 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiğini söyledi. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/2135195/ozgur-ozelden-taksim-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.