Mehmet Ali Yılmaz kimdir?

Mehmet Ali Yılmaz kimdir?
Barış Yılmaz
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 15:04
Mehmet Ali Yılmaz kimdir?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948'de Of'ta doğup 24 Nisan 2024'te İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde vefat eden bir Türk siyasetçi ve iş insanıydı.

Hayatı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Kariyerinde Antalya'da Zigana Tatil Köyü, Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları A.Ş. gibi şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. Aynı zamanda Trabzonspor Kulübü'nün de başkanlığını yaptı ve XIX. Dönem Trabzon Milletvekili olarak görev aldı. Ayrıca Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. Evli olan Yılmaz, beş çocuk babasıydı.

Bakanlık döneminde Türkiye Futbol Federasyonu'na özerklik kazandırmış ve futbolda havuz sistemini düzenleyen kişi olarak tanındı. Ayrıca Trabzonspor'a modern tesisler kazandırdı.

Medya alanında da faaliyet gösteren Yılmaz'ın, "TVem" adlı internet üzerinden yayın yapan kanalı ve Trabzon'da önceden yayın yapan Zigana TV ile hâlâ yayın yapan Zigana FM gibi medya kuruluşları bulunmaktaydı.

Ölü bulundu!

Gençlik ve Spor eski Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul'daki evinde ölü bulundu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/2135221/mehmet-ali-yilmaz-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.