Levi Garcí kimdir?

Yunan Süper Ligi kulübü AEK Atina ve Trinidad ve Tobago milli takımında forvet olarak oynayan Trinidad'lı profesyonel futbolcu Levi Garcí kimdir?
Canan Salman
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 16:19
Levi Garcí kimdir?

Levi Samuel García, 20 Kasım 1997'de Trinidad ve Tobago'nun Santa Flora bölgesinde Carl ve Judith adlı ebeveynlerin çocuğu olarak doğdu. Futbolcu bir aileden gelmektedir. 

García, 14 yaşında iken Shiva Boys' Hindu College'da eğitim gördü ve aynı zamanda eski TT Pro League kulübü T&TEC'in gençlik programına kaydoldu. Ancak, bir sezon sonra Electricity Boys'un maddi zorluklar nedeniyle futbol faaliyetlerini askıya almasıyla, García Shiva Boys' Hindu College ve yerel gençlik kulübü Siparia Spurs arasında oynamaya başladı. 2012 yılında, forvet olarak oynarken, García Shiva Boys'u Secondary Schools Football League (SSFL) South Zone şampiyonluğuna taşıdı ve FA Kupası için dört okuldan biri olarak seçildi.

Kulüp kariyeri Erken kariyer Bir önceki yılı kulübün gençlik programında geçirdikten sonra, García T&TEC'in TT Pro League'de, 15 yaşında, profesyonel debutunu yaptı. Kulübün ciddi mali sıkıntılar yaşaması ve maaşlı oyuncularını ödeyememesi nedeniyle, Electricity Boys'un menajeri Dexter Cyrus, genç oyunculardan bazılarını Pro League maçlarında oynamaya karar verdi; ki bu oyuncular arasında García kardeşler de vardı.

Mart 2014'te, García TT Pro League kulübü Central FC ile iki yıllık bir anlaşma için ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. Ancak, kulübü için ilk kez sahaya çıkmadan önce, García, 2015 CONCACAF U-20 Şampiyonası elemelerinde Trinidad ve Tobago'yu temsil ederken Hollandalı menajer Humphry Nijman tarafından keşfedildi.

García, Avrupa kulübü için forma giyen en genç Trinidadlı futbolcu oldu ve daha önceki rekoru elinde tutan eski Aston Villa oyuncusu Dwight Yorke'u geride bıraktı. AZ'deki ilk sezonunda, García sekiz lig maçına çıktı ve toplamda dokuz maçta forma giydi, bir lig golü attı ve bir asist yaparak AZ'nin Eredivisie'de dördüncü bitmesine yardımcı oldu ve 2016–17 UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazandırdı.

Jong AZ ve Excelsior (2018) 2017–18 sezonunun ilk yarısının çoğunu Jong AZ için oynadıktan sonra, birinci takıma çıkmakta zorlanan García, Eredivisie kulübü S.B.V. Excelsior'a sezonun geri kalanı için kiralık gönderildi. Ironi Kiryat Shmona Mayıs 2018'de, Alkmaar ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan García'nın, 2018–19 sezonu için İsrail Premier Lig takımlarından Ironi Kiryat Shmona'ya katılacağı açıklandı.

Beitar Jerusalem 30 Mayıs 2019'da García, Beitar Jerusalem'e katıldı.

AEK Atina 14 Eylül 2020'de AEK Atina, 22 yaşındaki futbolcuyu uluslararası futbolcu olarak kaydetmek için Beitar Jerusalem'e 2.6 milyon avro ödedi ve García'nın haklarının %60'ını aldı, ayrıca bonuslar ekledi. 13 Aralık 2020'de, García, Apollon Smyrnis'e karşı deplasmanda 4-3'lük galibiyette direk köşe vuruşuyla gol attı.

2 Ağustos 2023'te, García AEK Atina ile yeni bir sözleşme imzaladı ve sözleşmesi 2028 yazına kadar uzatıldı. Yeni sözleşmesiyle yılda 1,2 milyon avro alacak ve bu da Lens'in onu transfer etme çabalarını sonlandırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135234/levi-garc-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.