Türk futbolunda devrim: Bağımsız hakem kurulu geliyor

Türk futbolunda önemli bir değişim yaşanıyor: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile profesyonel liglerde mücadele eden kulüpler arasında yapılan anlaşmayla bir bağımsız hakem kurulu oluşturulması kararlaştırıldı. Alman modelinden esinlenilen bu adım, hakem atamalarında kulüplerin de söz sahibi olacağı yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.
Afife Kaya
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 18:31
Türk futbolunda devrim: Bağımsız hakem kurulu geliyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile profesyonel liglerde mücadele eden kulüpler arasında önemli bir anlaşmaya varıldı. Türk futbolunda uzun süredir devam eden hakem atama tartışmalarına son vermek adına, Alman modeline benzer bir bağımsız hakem kurulu oluşturulması kararlaştırıldı.

Türk futbolunun en tartışmalı konusu olan hakemler için alınan bu radikal karar, Türk futbolunda yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Süper Lig başkanının hakem yumruklaması gibi çeşitli olaylarla gündeme gelen tartışmaların son bulması hedefleniyor.

Bağımsız hakem kurulu geliyor

TFF ve profesyonel liglerde mücadele eden kulüpler, Alman modelinden esinlenerek bir bağımsız hakem kurulu oluşturma kararı aldı. Bu karar, önümüzdeki sezondan itibaren hakem atamalarında kulüplerin de söz sahibi olacağı anlamına geliyor.

Yapılan anlaşmaya göre, TFF ve profesyonel kulüpler birlikte bir şirket kuracaklar. Bu şirket, bağımsız hakem kurulunu oluşturacak ve hakem atamaları konusunda yetkilendirilecek. Kurulun yapısında 3 üye TFF tarafından, 2 üye ise kulüpler tarafından belirlenecek.

Alman modeliyle benzerlik gösteriyor

Bağımsız hakem kurulu, klasman hakemlerinin belirlenmesi ve diğer tüm hakem atamaları konusunda yetkili olacak. Ayrıca, kurul gerektiğinde yabancı orta hakem ve VAR hakemlerinin atanmasında TFF ve kulüplerden bağımsız kararlar alabilecek.

Bu yeni model, Almanya'da uygulanan sistemle benzerlik gösterirken, İngiltere modeline de yakın özellikler taşıyor. TFF yetkilileri ve kulüp temsilcileri, yeni sistemin detaylarını içeren bir sunum gerçekleştirecekler ve liglerin sona ermesinin ardından bağımsız hakem kurulu oluşturulması planlanıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135263/turk-futbolunda-devrim-bagimsiz-hakem-kurulu-geliyor
Etiketler: TFF hakem
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.