Antalya’da sel sularına kapılan Kader Buse Acar'dan 2,5 yıldır haber yok

Antalya’da 24 Ocak 2019 tarihinde Kemer ilçesinde yaşanan şiddetli yağmur ve çıkan hortum sonrasında sel sularına kapılan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Kader Buse Acar’ın kayboluşunun üzerinden 2.5 yıl geçti. Kızının zaman zaman sosyal medyadan fotoğraflarını paylaşan acılı babanın “Lütfen beğenmeyin! Acım çok ağır. Okuyun. Beğeniye gerek yok. Ben üzgünüm, yorgunum, bitkinim” demesi yürekleri burktu.
IHA-20210913AW416697
|
13 Eylül 2021, Pazartesi - 17:09
Antalya’da sel sularına kapılan Kader Buse Acar'dan 2,5 yıldır haber yok

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde 2. sınıfta öğrenim gören Kader Buse Acar, 24 Ocak 2019 günü annesi Ayla Acar’ın kullandığı 07 KBS 99 plakalı otomobille babası Ahmet Acar’ın sanayi sitesindeki dükkanına gitmek üzere evden çıktı. Otomobil sanayi sitesi yakınlarında hortumun etkisiyle dereye yuvarlandı. Sel sularına kapılıp yaklaşık 200 metre sürüklenen ve dere kenarındaki bitkilere takıldığı sırada kendine gelen ağır yaralı Ayla Acar, bağırarak çevredekilerden yardım istedi. Acar yardıma gelenlere “Arabada çocuğum var” diyerek  Kader Buse Acar'ın kurtarılmasını istedi. Ancak kontrol edilen araçta kimseye rastlanmadı.

Hortumun güzergahı arandı

Buse’nin kaybolduğunun anlaşılması üzerine olay yerine askeri, sivil ve gönüllü arama kurtarma ekipleri sevk edildi. 20 yaşındaki üniversite öğrencisi dere yatağında, hortumun güzergahı üzerindeki dağlık alanda, denizde, sahil şeridinde ancak sonuç alınamadı. Arama çalışmaları sırasında Acar'ın sadece ayakkabısının teki ile  küpe ve çantası bulundu.

Gıyabi cenaze namazı kılındı

Dere yatağının kurumasından sonra Buse’nin bulunma ihtimali görülen 100’e yakın nokta, özel sektöre ait iş makinelerinin de desteği ile kazıldı ancak yine bir sonuca ulaşılamadı. Başlatılan arama çalışmaları aylarca devam etti. Çalışmalardan sonuç alınmaması üzerine 3 Mayıs 2019’da genç kız için Sanayi Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

“Lütfen beğenmeyin”

Acar ailesinin zaman zaman sosyal medyadan paylaştığı mesajlar ise adeta yürekleri burkuyor. Kızının fotoğraflarından oluşturduğu bir videoyu paylaşan baba Ahmet Acar, üzerine şu notu düştü:

“Lütfen beğenmeyin! Acım çok ağır. Okuyun. Beğeniye gerek yok. Ben üzgünüm, yorgunum, bitkinim. Siz hiç evlat acısı yaşadınız mı? Evet, 24 Ocak’ta Antalya Kemer’de çıkan hortum faciasında kızımız Kader Buse Acar’ı kaybettik.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1005206/antalyada-sel-sularina-kapilan-kader-buse-acardan-25-yildir-haber-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.