Ankara'da tepki toplayan öğretmen hakkında karar

Ankara Valiliği, öğrenciler arasında ayrımcılık içeren ifadeler kullanan öğretmenin görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.
Ankara Masası
|
24 Eylül 2021, Cuma - 20:13
Ankara'da tepki toplayan öğretmen hakkında karar

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan bir ortaokulda görevli din kültürü öğretmenin "Alevi olanlar parmak kaldırsın" ifadelerini kullandığı iddiası üzerine Ankara Valiliği harekete geçti.

Valilik sosyal medya hesabından öğretmenin görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi;

Mamak ilçemizde bir okulda meydana gelen ve basına da intikal eden "ücretli bir öğretmenin din dersinde kastını aşan ifadelerde bulunduğu" iddiası üzerine öğretmen görevden uzaklaştırılmış olup; konuyla İlgili tahkikat tüm boyutlarıyla sürdürülmektedir. Kamuoyuna duyurulur

Milli Eğitim Bakanlığı da öğretmen hakkında soruşturma başlatmıştı.

Ne olmuştu?

Olay 20 Eylül günü, Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulunda gerçekleşti. İddialara göre M.K. isimli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni 8. sınıf öğrencilerine, "Alevi olanlar parmak kaldırsın" dedikten sonra parmak kaldıran öğrencilere, "Aleviler neden abdest alıp namaz kılmıyor? Neden oruç tutmuyor?" sorularını yöneltti. Daha sonra M.K. isimli öğretmenin, “Biz Hazreti Ali’yi sevmeyiz. Hazreti Ali, peygamber efendimizin eşine küfür etmiş” dediği öne sürüldü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1023053/ankarada-tepki-toplayan-ogretmen-hakkinda-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.