Ankara'da bir öğretmenin Alevileri hedef aldığı iddiası ortalığı karıştı

Ankara'da bulunan Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulunda, bir öğretmenin öğrencilerine, 'Alevi olanlar parmak kaldırsın' dediği iddiası tepkilere neden oldu. Konu hakkında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunurken, Mili Eğitim Bakanlığı ise inceleme başlattı.
Ankara Masası
|
24 Eylül 2021, Cuma - 16:55
Ankara'da bir öğretmenin Alevileri hedef aldığı iddiası ortalığı karıştı

Olay 20 Eylül günü, Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulunda gerçekleşti. İddialara göre M.K. isimli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni 8. sınıf öğrencilerine, “Alevi olanlar parmak kaldırsın” dedikten sonra parmak kaldıran öğrencilere, “Aleviler neden abdest alıp namaz kılmıyor? Neden oruç tutmuyor?" sorularını yöneltti. Daha sonra M.K. isimli öğretmenin, “Biz Hazreti Ali’yi sevmeyiz. Hazreti Ali, peygamber efendimizin eşine küfür etmiş” dediği öne sürüldü.

Veliler şikayette bulundu

Bazı öğrencilerin, derste yaşananları ailesine anlatması ve okula gitmek istememesi üzerine veliler, M.K. adlı öğretmenle görüştü. İddiaları kabul etmeyen M.K., velinin Zülfikar kolyesini işaret ederek “Zaten sormama gerek yok. Kimin ne olduğu belli. Boyunlarındaki kolyeden tanıdım kimin ne olduğunu” dedi.

Söz konusu derste bazı öğrencilerin, Alevi öğrencilerle dalga geçtiğini de öne süren veliler, "M.K’nın, öğrenciler arasında kutuplaşmaya neden olduğu, öğrencilerin problem yaşamasına ve psikolojik olarak yıpranmalarına neden olacak şekilde davrandığı ve öğrencileri olumsuz yönde etkilendiği" gerekçesiyle okul yönetimine şikayette bulundu. Yönetimin ise, "M.K. hakkında işlem yapılmadığını ve uyarıldığını, davranışın tekrarlanması durumunda işlem yapılacağını" söylediği belirtildi.  

Ömer Çelik tepki gösterdi

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter'dan paylaştığı mesajda şunları söyledi: "AK Parti olarak vatandaşlarımızın dinsel tercihleri ve mezhep tercihlerinin tamamen kendilerine ait olduğunu düşünüyor, Alevi-Sünni vatandaş gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temel çatımızdır. Ankara'nın bir ilçesinde bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen hadise, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Valiliği tarafından yakından takip edilmektedir. Peşin hükümlü açıklamalar yerine incelemelerin sonucu beklenmelidir. Kardeşliğimize kasteden her sözün ve davranışın karşısındayız. Kardeşliğimiz her şeyin esasıdır. Vatandaşlarımızın bu konuda sosyal medyada ortaya atılan yalan haberleri dikkate almamasını istirham ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan Alevi-Sünni kardeşliğini en güzel şekilde ifade etmektedir: Türkiye, kurulan onca tuzağa rağmen nifak tuzağına düşmemiştir. Alevi ve Sünniler birbirlerinin yegane hamîleridir." 

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı konu hakkında inceleme başlattığını bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1022893/ankarada-bir-ogretmenin-alevileri-hedef-aldigi-iddiasi-ortaligi-karisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.