Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 çıkışına Biden'dan yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'S-400 alımına kimse karışamaz' restine ABD Başkanı Joe Biden "Bu konuları çoktan geçtik" diyerek yanıt verdi.
Ankara Masası
|
27 Eylül 2021, Pazartesi - 18:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 çıkışına Biden'dan yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD merkezli CBS kanalına verdiği mülakatta S-400 alımına ilişkin sözleri ABD Başkanı Joe Biden'a soruldu.

Joe Biden'a, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kimse hangi ülkeden ne kadar ne alacağımıza müdahale edemez" sözleri sorulması üzerine "We've already through there (Bu konuları çoktan geçtik)" ifadelerini kullandı.

Dışişleri sözcüsünden tehdit

ABD Dışişleri Bakanlığından bir sözcü, S-400 krizine ilişkin "Türkiye'yi her düzeyde ve her fırsatta, S-400 sistemini elinde bulundurmaması ve Rusya'dan ek askeri malzeme almaktan kaçınması konusunda uyarıyoruz" cevabını vermişti.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CBS televizyonunda katıldığı programda sunucunun "Yani siz hala S-400'lerin yeni partisini alma niyetinde misiniz?" sorusu üzerine "Bundan sonraki dönemde de kimse bizim savunma sistemleri noktasında hangi ülkeden ne kadar ne alacağımıza müdahale edemez. Bunun kararını verecek olan biziz. Şu anda 84 milyon nüfusa sahip bir ülke olan Türkiye, kendi savunma noktasındaki bütün kararlılığını ortaya koyacaktır. Bu kararına da kimse müdahale edemez" diye konuşmuştu. Sunucunun "Bu, yanıtın 'evet' olduğu gibi anlaşılıyor." yorumu üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne demek… Tabi ki evet" diye konuşmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1026558/cumhurbaskani-erdoganin-s-400-cikisina-bidendan-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.