CHP'li Akıllı'dan yurt gözaltılarına ilişkin açıklama

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, yurt eylemlerine katılanların gözaltına alınmasına ilişkin "Ne zaman Türkiye'de bir eylem gerçekleşse, çeşitli suç örgütlerinden oralarda insanlar olduğu iddiasıyla o eylemin meşruluğunu engellemeye çalışıyorlar. Hükümetin yapmaya çalıştığı bu. Ama halk artık bunları yemiyor." dedi.
Ankara Masası
|
30 Eylül 2021, Perşembe - 14:07
CHP'li Akıllı'dan yurt gözaltılarına ilişkin açıklama

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, 3600 ek gösterge hakkında Ulus Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklama öncesi Ankara Masası'nın yurt eylemlerine katılanların gözaltına alınmasına ilişkin sorusunu cevaplayan Akıllı, "Eylem yapan gençleri desteklemek için onların yanına gitmiş genç kardeşlerimiz olabilir. Hükümet sadece bu eylemde yapmadı bunu. Ne zaman Türkiye'de bir eylem gerçekleşse çeşitli suç örgütlerinden oralarda insanlar olduğu iddiasıyla o eylemin meşruluğunu engellemeye çalışıyorlar. Hükümetin yapmaya çalıştığı bu. Ama halk artık bunları yemiyor." dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açıkta kalan öğrencilere yönelik  7500 kişiye yakın bir kapasite hazırladığını buradaki doluluk oranının ise 3 bini geçtiğine dikkat çeken Akıllı, kentte yurdu olmayan öğrenci sayısının ise 10 bin olduğunu vurguladı. 

Akıllı, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Kalacağı yeri olmadığı için sokakta yatan onlarca öğrenci yaptıkları eylem yüzünden göz altına alınmış. Sisteme bakar mısınız! Saray’da yaşayanlar kalacak yeri olmadığı için sokakta yatan öğrencileri gözaltına aldırıyor. İşte biz bu sistemi yok edeceğiz!" ifadelerini kullanmıştı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1031636/chpli-akillidan-yurt-gozaltilarina-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.