ABB'den kadın istihdam atağı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın teşvik uygulamaları ile Başkent’te kadın istihdamı her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıl 10 kadın sürücüyü istihdam eden EGO Genel Müdürlüğü, 15 yeni kadın sürücüyü daha filosuna katmaya hazırlanıyor.
Ankara Masası
|
02 Ekim 2021, Cumartesi - 10:41
ABB'den kadın istihdam atağı

Kent yönetiminde ve hizmet birimlerinde kadın istihdamını teşvik eden projelere ağırlık veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım araçlarında da kadın istihdamını artırmayı hedefliyor.

Toplu ulaşımda kadın sürücü sayısı artacak

Geçtiğimiz yıl 10 kadın otobüs sürücüsünü bünyesine katan EGO Genel Müdürlüğü, başvuruda bulunan 20 kadın sürücü adayı için eğitim sürecini başlattı.

İlk etapta sözlü sınavdan geçirilen kadın sürücü adayları, manevra ve sürüş teknikleri konusunda yapılan uygulamalı sınavda ter döktü. EGO Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonucu sınavda başarılı olan adayların ileri sürüş teknikleriyle ilgili eğitimleri ise devam edecek. Tüm sınavlarda başarılı olan adaylar arasından seçilecek 15 yeni kadın sürücü iş başı yaparak, Başkent cadde ve sokaklarında toplu taşıma araçlarını kullanmaya başlayacak.

"Kadınların yapamayacağı hiçbir iş olmadığını düşünüyoruz"

2019 yılında yapılan sınavla 10 kadın sürücüye otobüs kaptanlığını emanet ettiklerini belirten EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, kadın sürücü adaylarının katıldığı uygulamalı eğitimleri yakından takip ederek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın talebi doğrultusunda EGO Genel Müdürlüğümüzdeki kadın personel sayısını artırmayı hedefliyoruz. Kadınların yapamayacağı hiçbir iş olmadığını düşünüyoruz. 10 öncü ve cesur kadınımız şimdi Ankara’nın caddelerinde direksiyon sallıyorlar. 20 kadın şoför daha bize başvuruda bulundu. Bugün yapılan sınavla da 15 kadın sürücüyü daha filomuzda görmek istiyoruz. İlk değerlendirmeler yapıldıktan sonra kadın şoför adayları iki aşamalı mülakattan da geçirilecekler, kendilerine başarılar diliyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1034579/abbden-kadin-istihdam-atagi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.