Abdurrahman Yıldırım'dan faiz değerlendirmesi

HaberTürk ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım, Merkez Bankası'nın faiz indirimi ardından kur artışından dolayı enflasyonun yükseleceğini belirterek, "​Toplumun tamamı enflasyon yoluyla bedel ödeyecek." dedi. ​
Ankara Masası
|
21 Ekim 2021, Perşembe - 15:02
Abdurrahman Yıldırım'dan faiz değerlendirmesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 200 baz puan indirerek yüzde 16'ya düşürdü.

Peki karar ekonomik mi, siyasi mi? Ortaya çıkan tablodan kimler zarar edecek, kimler faydalanacak? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyareti kararda etkili oldu mu? 

Soruların cevabını HaberTürk ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım verdi. 

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Yıldırım, beklentisinin 1 puan olduğunu belirterek kararı "Sürpriz" olarak yorumladı.

Tek pozitif gelişmenin faiz indirimlerinin sonuna yaklaşılmış olduğuna yönelik ifade olduğunu belirten Yıldırım, "Belki yüzde 15'e düşer ve orada kalabilir. Buradan piyasaların çok da kötüleşmesine gerek yok sonucu çıkar." dedi. 

"Merkez Bankası'nın kararı siyasi"

Kararın siyasi olduğunu belirten Yıldırım, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerin yanı sıra Merkez Bankası'ndaki görevden almaları hatırlattı. 

Bankalardan para alarak borçlanacak kesimin bu karardan fayda sağlayacağını, mevduat sahiplerinin ise zararlı çıkacağını savunan Yıldırım, "Toplumun tamamı enflasyon yoluyla bedel ödeyecek." ifadesini kullandı

Kararla birlikte dolar, altın ve kripto para gibi çeşitli yönelimlerin artacağına dikkat çeken Yıldırım, "TL'dan kaçış olacak." dedi.

Gelecek yıl asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapılacağını ve böylece diğer ücretlerde de artış yaşanacağını dile getiren Yıldırım, ekonomik tablonun bunlarla düzelmeyeceğini ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1072740/abdurrahman-yildirimdan-faiz-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.