Keçiören Belediyesinden üretken kadınlara destek

Keçiören Belediyesi, kendi ürünlerini kazanca dönüştürmek isteyen kadınlar için Etlik Osmanlı Semt Pazar'ında alan tahsis ederek, üretken kadınların ekonomisine katkı sağlıyor.
Ankara Masası
|
24 Ekim 2021, Pazar - 12:19
Keçiören Belediyesinden üretken kadınlara destek

Keçiören Belediyesi, 'Üreten Kadınlar Pazarı' projesi ile kendi ürettikleri  ürünlerini, süs eşyalarını ve ev yemeklerini kazanca dönüştürmek isteyen kadınlar için Etlik Osmanlı Semt Pazar'ında alan tahsis etti.

Evlerinde ürettikleri ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkı sunmak ve istihdama katılmak isteyen tüm kadınlar, her cumartesi Etlik Osmanlı Semt Pazarı’nda buluşuyor.

"Hem öğrenmeye hem de üretmeye teşvik ediyoruz"

Üreten kadınlar pazarı sayesinde kadınların istihdama ve sosyal hayata katılımını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini ekonomik kazanca dönüştürmeleri ve istihdama katılmaları için ücretsiz olarak satış alanı tahsis ediyoruz. Süs eşyası, yiyecek ve tekstil ürünlerinin değer bulması açısından hayata geçirdiğimiz bu projemizle kadınlarımız sosyalleşme imkânı da bulunuyor. Keçiören Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) sayesinde de özellikle kadınlarımızın ilgi duydukları alanda meslek sahibi olmalarını sağlıyoruz. Bu anlamda hem öğrenmeye hem de üretmeye teşvik ediyoruz." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1075473/kecioren-belediyesinden-uretken-kadinlara-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.