Keçiören' de ‘Yılbaşı Pastası Workshop’ etkinliği

Keçiören Belediyesi bünyesinde hizmet veren Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları tarafından kadınlara yönelik Yılbaşı Pastası Workshop’ etkinliği düzenlendi. Kadınlar, etkinlik sayesinde pasta yapmanın inceliklerini öğrenerek deneyim kazandılar.
Ecem Çetin
|
29 Aralık 2021, Çarşamba - 13:26
Keçiören' de  ‘Yılbaşı Pastası Workshop’ etkinliği

Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) tarafından Keçiören’deki kadınlara yönelik ‘ Yılbaşı Pastası Workshop’ etkinliği düzenlendi.

Online kayıt sitemi üzerinden başvuruda bulunan kadınlar, Subayevleri Mahallesi KEÇMEK Şubesinde pasta yapımının inceliklerini öğrendiler. KEÇMEK Öğretmenleri tarafından bir gün boyunca eğitim alan kadınlar, pasta yapmanın tüyolarını öğrenirken, malzemeler hakkında da bilgi edindiler. 

Kadınlar, kursta kazandıkları deneyimleri ve  öğrendikleri bilgileri uygulamaya koyacaklarını kaydettiler.

İstihdama katkı sunan önemli eğitim kurumu 

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçede KEÇMEK ve İŞKUR işbirliğinde 21, yalnızca KEÇMEK bünyesinde ise 38 farklı branşta kurs imkânı tanıdıklarını söyleyerek, "KEÇMEK’te farklı branşlarda hem el sanatları hem de akademik eğitimler veriliyor. Burası aynı zamanda vatandaşımızın istihdamına katkı sunmak için hizmet veren önemli eğitim kurumlarımızdan biridir. Özellikle kadınlarımızın sosyalleşmesi ve meslek edinmesi açısından da kurs merkezlerimiz oldukça faydalı işler yapıyor. Burada öğrendiklerini evlerinde uygulayarak el emeği göz nuru ürünler ortaya koyan kadınlar, bu ürünlerin satışını da yaparak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Ayrıca ilgi duydukları sanatlara da yönelebiliyor bu sanatları icra ederken kendilerini ruh olarak da geliştiriyorlar." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1206870/kecioren-de-yilbasi-pastasi-workshop-etkinligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.