Döviz bürolarından grev kararı

Bakanlık tarafından döviz alım satımında kimlik tespitinin zorunlu hale getirilmesinin ardından, karara tepki gösteren döviz bürolarının 4 Kasım'da kepenk indireceği açıklandı.
Ankara Masası
|
26 Ekim 2021, Salı - 18:17
Döviz bürolarından grev kararı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından döviz alım satımına getirilen kimlik tespiti zorunluluğunun ardından döviz bürolarının greve gideceği açıklandı.

Duruma tepki gösteren büroların protesto etmek amacıyla 4 Kasım Perşembe günü saat 11.45'te ülke genelinde geçici süreliğine kepenk indireceği bildirildi.

"İtirazlarımız olacak"

Türkiye Yetkili Müesseseler Platformu Temsilcisi Ulaş Çabuk yaşananlara ilişkin "Düzenlemenin tekrar ele alınmasını talep ediyoruz. Bu yönde itirazlarımız olacak. Yürütmeyi durdurma kararı aldırmaya çalışacağız. Sektör birlik içerisinde yürütmeyi durdurmak için Danıştay'da dava açmayı düşünüyor. Sektör olarak tamamen göz ardı edildik. Bu düzenleme için bizim görüşlerimiz alınabilirdi. Bu düzenleme Türkiye'deki yetkili müesseselerin sonunu getirecek bir düzenleme. Yürütme durdurulmazsa ben 2022 sonunda şirketimi kapatmak zorunda kalacağım." dedi.

Yapılan değişikler

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz bürolarının çalışma düzenine ilişkin yönetmelikte değişiklikler yapmıştı.

Tebliğle, A grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartı 5 milyon TL'den 10 milyon TL'ye B grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartı ise 1 milyon TL'den 5 milyon TL'ye çıkarıldı. Müesseselerden sermaye şartını 31 Aralık 2022'ye kadar yerine getirmeleri istendi.

Söz konusu düzenlemeyle döviz alım satımlarında kimlik tespiti de zorunlu hale getirildi.

Öte yandan B grubu yetkili müesseselerin faaliyet alanında da düzenlemeler yapıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1079823/doviz-burolarindan-grev-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.