Türkiye’nin Kadın Muhtarları Ayaş’ta

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneğince organize edilen ,Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan 200'e yakın kadın muhtar Ayaş’a geldi.
Ankara Masası
|
28 Ekim 2021, Perşembe - 11:21
Türkiye’nin Kadın Muhtarları Ayaş’ta

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneğince düzenlenen etkinlik kapsamında çeşitli illerde görevli 200'e yakın kadın muhtar Ayaş'ta bir araya geldi.

Davullar ve zurna eşliğinde Ayaş Çarşı merkezinde, Ayaş Kaymakamı Arif Karaman ve Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş tarafından karşılanan kadın muhtarlar ilk olarak Ulu Cami ve Paşa Hamamını ziyaret ettiler. Tarihi mekan ve konaklar arasında kültür gezisi yapan kadın muhtarlar yöresel pazardan bol bol alışveriş yaptılar.

Bir süre kadın muhtarlar ile sohbet eden Kaymakam Karaman ve Belediye Başkanı Demirbaş, Belediye Düğün Salonu'nda kadın muhtarlara yöresel Ayaş Pidesi ikram ettiler.

"Amacımız kadın muhtar sayısını daha da artmasını sağlamak"

Yemek sonrası teşekkür konuşması yapan Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu "Şehirlerin kültürlerini tanımak amacıyla bir araya geliyoruz. Şu anda Türkiye genelinden 200’e kadın muhtarımız var.. Dernek olarak yaptığımız çalışmalarda amacımız kadın muhtar sayısını daha da artmasını sağlamak. Daha çok kadının kendine güvenerek, Türkiye genelinde kadın gözüyle ve dokunuşlarıyla yerel yönetimi güçlendirmesini amaçlamaktayız. Bizleri Ayaş’ta misafir eden Kaymakam Arif Karaman'a ve Belediye Başkanı Burhan Demirbaş’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

"Devletimizin vatandaşlarımıza ulaşmasında ön saflarda kadın muhtarlarımızın olması bizlere mutluluk vermektedir"

Ayaş Kaymakamı Karaman kadın muhtarları misafir etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Halkımızın tercihi ve seçimle işbaşına gelmiş kadın muhtarlarımız, son derece önemli bir unvan taşımakta olup, aynı zamanda bir o kadar da ulvi bir görevi üstlenmektedirler. Devletimizin vatandaşlarımıza ulaşmasında ön saflarda kadın muhtarlarımızın olması bizlere mutluluk vermektedir. Başarılarınızın devamını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

"Muhtarlarımız, bizim mahallelerdeki gören gözümüz, işiten kulağımızdır"

Başkan Demirbaş ise kadın muhtarlarımızın sayılarının artması temennisinde bulunarak, "Muhtarlarımız, bizim mahallelerdeki gören gözümüz, işiten kulağımızdır. Vatandaşla belediye arasındaki köprümüzdür. Onlarla birlikte mahallelerimize en doğru, en gerekli hizmet ve yatırımları ulaştırma imkânı buluyoruz. Kadın muhtarlarımızla gurur duyuyoruz. Ayaş’ımıza hoş geldiniz “ şeklinde konuştu. 

"İnşallah bundan sonrada İlçemde kadın muhtarların sayısı artar"

Ayaş’ın tek kadın muhtarı olan Şaziye Kayıran ise yapmış olduğu konuşmada "Ayaş’ta mahallemde muhtarlık yapmaktan, mahalle sakinlerime hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. İnşallah bundan sonrada İlçemde kadın muhtarların sayısı artar, onlarla birlikte diğer muhtarlarımızla dayanışma içerisinde olarak ilçeme hizmet ederiz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1082757/turkiyenin-kadin-muhtarlari-ayasta
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.