TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den "adaylık" değerlendirmesi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riyad'daki Süper Kupa Finali, hakem Halil Umut Meler'in yumruklanması, TFF'nin mali durumunu dğerlendirirken Temmuz’daki seçimlerde yeniden aday olup olmayacağı sorusuna da yanıt verdi.
Ersin Küçükbarak
|
26 Nisan 2024, Cuma - 10:42
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den "adaylık" değerlendirmesi

Mehmet Büyükekşi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun son iki yılındaki faaliyetlerini değerlendiridi.

Haksız eleştirilere maruz kaldıklarını belirten Ekşi, Sabah Halil Umut Meler'e yönelik saldırı ve Riyad'daki Süper Kupa maçının iptali gibi bazı önemli konuların haksız yere federasyona  mal edildiğini söyledi.

Büyükekşi, şöyle dedi:

"Çok çabaladık ama bazı kesimler çarpıttı"

Büyükekşi, Süper Kupa finalinden Galatasaray ve Fenerbahçe’nin maddi kazanç sağlaması için federasyonun çok çaba harcadığını, ancak maalesef bu çabaların bazı kesimler tarafından çarpıtıldığını ifade etti.

Süper Kupa'nın planlanan tarih ve yerinin önceden açıklandığına işaret eden Büyükekşi,  ancak Trabzonspor maçından sonra yapılan değişiklik taleplerinin federasyona yöneltilen suçlamaları artırdığını kaydetti.

Büyükekşi, her zaman şeffaf olduklarını ve tüm kararları futbolun ve kulüplerin yararına göre aldıklarını vurguladı.

Ancak, bazı kesimlerin algı operasyonlarıyla karşılaştıklarını savunan Büyükekşi,  “Küçük bir azınlığın, çoğunluğa hükmetmeye çalıştığı bir ortamda, biz federasyon olarak tarafsız kalmaya ve doğru olanı yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ali Koç'un talebi, Türk hakemliğine zarar verecekti"

Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katıldığı,  Riva'da gerçekleşen Kulüpler Birliği toplantısında, Riyad'daki maçta yerli hakem atanması durumunda U-19 takımıyla sahaya çıkacaklarını söylediğini açıkladı.

Büyükekşi, Ali Koç'un bu talebini değerlendirdiklerini,  ancak Halil Umut Meler'in maruz kaldığı şiddet olayları nedeniyle Türk hakemliğine zarar vereceğini düşünerek bu teklifi kabul etmediklerini ifade etti.

"Özbek'in açıklamalarını sadece 3 kulüp onayladı"

Kulüpler Birliği Vakfı adına toplantıya katılan Dursun Özbek'in, toplantı sonrası, sadece üç kulübün onayladığı bir kamuoyu açıklaması yapılmasını eleştirdiğini aktaran Büyükekşi, bunun birliğin içindeki çatışmaları ve anlaşmazlıkları gözler önüne serdiğine dikkat çekti.

Büyükekşi, yaşanan olayları göz önüne alarak 18 Temmuz'daki mali genel kurulu seçimli yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Mehmet Büyükekşi, Avrupa Şampiyonası'ndaki maçlar  ve finalin tarihlerini dikkate alarak bu tarihe karar verdiklerini belirtti.

"Trol ve bot hesaplar üzerinden hakemler üzerinde baskı oluşturulmak isteniyor"

TFF Başkanı Büyükekşi, sosyal medyada yapılan saldırıların yüzde 65'inin bot ve trol hesaplardan geldiğini, çoğunluğunun da yurt dışı kaynaklı olduğunu anlattı.

Büyükekşi, "Sosyal medyada ana akım medyada olduğu gibi bir edep yok. Yalan, iftira ve tehditlerle Türk futboluna zarar veriliyor. Hakemler üzerinde baskı oluşturarak fayda sağlamaya çalışıyorlar," dedi.

"Ne FIFA ne UEFA ile sorunumuz var"

FIFA ve UEFA ile aralarında hiçbir sorun olmadığını aktaran Büyükekşi,  iddiaların yalan olduğunu vurguladı. Büyükekşi, Türkiye'nin uluslararası imajını zedelemeye çalışan spekülatif algı operasyonlarına itibar edilmemesini istedi.

Aday olacak mı?

TFF Başkanlığı hakkında da konuşan Büyükekşi aday olup olmayacağına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:




http://www.ankaramasasi.com/haber/2135498/tff-baskani-mehmet-buyukeksiden-adaylik-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.