Küçükcan'dan Erdoğan-Biden görüşmesi değerlendirmesi

​​Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Küçükcan, Erdoğan-Biden görüşmesi ile iki ülkenin pozisyonlarının net bir şekilde belirlendiğini ifade ederek "Türkiye daha hızlı karar alabilecek" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme sonrası yaptığı açıklamaya dikkat çeken Küçükcan, ​Türkiye'nin Suriye'ye operasyon yapabileceğini belirtti.
Ankara Masası
|
01 Kasım 2021, Pazartesi - 12:01
Küçükcan'dan Erdoğan-Biden görüşmesi değerlendirmesi

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Küçükcan, Erdoğan-Biden görüşmesi ile olası Suriye operasyonuna yönelik açıklamalarda bulundu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan  Küçükcan,  Erdoğan-Biden görüşmesi ardından tarafların net bir şekilde pozisyonlarını belirlediğini söyledi.

Böylece Türkiye'nin bazı konularda daha hızlı karar alabileceğine dikkat çeken Küçükcan, "Türkiye böyle oyalanmamış olacak." dedi. 

Olası Suriye operasyonu sorulan  Küçükcan, Türkiye'nin kendi güvenliği için her türlü adımı atacağını vurguladı.

Küçükcan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Pozisyonlar netleştirilmiş oldu"

Türkiye ile ABD arasındaki görüşmenin vuku bulmuş olması kendi başına önemli. Biden'in BM'de Cumhurbaşkanımız ile görüşmemesi "Bakın ciddiye alınmıyor" şeklinde yorumlanmıştı. Hatta bir çok kişiye göre bu görüşme Roma'da da değil Glasgow'a kalacaktı. Görüşme ile konuşuldu, tartışıldı, pozisyonlar netleştirilmiş oldu. Bu Türkiye'nin bazı konularda hızlı karar vermesini de sağlayacak. Türkiye böyle oyalanmamış olacak. Herkes net bir şekilde pozisyonlarını belirledi. Türkiye kendi yoluna bakmaya devam edecek.

"İstediğimiz hızda sonuç alamayabiliriz ama..."

Şunu tekrar gördük, ABD Başkanı'nın açıklamasında net bir şekilde bu var: ABD, Türkiye'den vazgeçmiyor ama kendince bazı ön şartlar ortaya sürüyor. Bu ön şartların Türkiye tarafından kabul edilmesi ise mümkün görünmüyor. Diplomasiyi her zaman önemsiyorum. Her zaman istediğimiz hızda ve netlikte sonuç alamayabiliriz ama bu kapıların açık olması başarılı bir diplomasi hareketi olarak yorumlanmalı.

Olası Suriye operasyonu

Suriye operasyonunun askeri, siyasi ve ekonomik yönünü iyi değerlendirmek gerekiyor. Oradaki muhataplardan birinin de Rusya olduğunu unutmamalıyız. Türkiye bu denklemi gözeterek adım atabilir. Ancak şunu görüyoruz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye terör örgütlerine desteğini durdurmasını söylemesi bir işaret. 'Bu konularda bir adım atılmazsa Türkiye kendi güvenliği için adım atar' şeklinde bir söylem. Türkiye kendi güvenliği için her türlü adımı atacaktır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1088434/kucukcandan-erdogan-biden-gorusmesi-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.