Ankara'da Haydarcan Kılıçdoğan protestosu

Ankara’da taciz edilen 12 ve 13 yaşındaki iki kız çocuğunu korumak isterken bıçaklanarak öldürülen Haydarcan Kılıçdoğan için Batıkentliler bir araya geldi.
Ankara Masası
|
03 Kasım 2021, Çarşamba - 23:13
Ankara'da Haydarcan Kılıçdoğan protestosu

Ankara'nın Batıkent ilçesinde taciz edilen 12 ve 13 yaşındaki iki kız çocuğunu korumaya çalışırken öldürülen Haydarcan Kılıçdoğan'ın bıçaklandığı yerde bir eylem gerçekleştirildi.

Batıkent'te oturan mahalle sakinleri bir basın açıklaması düzenledi.

Mahalleli adına konuşan Batı Sitesi Mahallesi Muhtarı Ali Fidan, "Bugün burada bir canımızı kaybetmenin üzüntüsü ve öfkesiyle bir aradayız. Haydar Can Kılıçdoğan, semtimizin sakini, mütevazi ilerici gençlerinden biridir. Çevresine duyarlı, toplumsal sorunlara duyarlı biriydi. Tacize uğrayan iki genç kıza canı pahasına sahip çıktı. Haydar Can bugün aramızda kalbimizde" dedi.

" Bizim ciğerimiz yandı"

Haydarcan Kılıçdoğan'ın kibar, düzgün ve hayatında hiç kavga etmemiş bir insan olduğunu anlatan kuzeni  Eren Öztaş ise, "İki tane kız çocuğumuz kurtarmak için hayatını kaybetti. Ve bu katillerin bizler üç beş yıl yatıp çıkmalarını istemiyoruz. Bu kişilere önlem alınmasını istiyoruz. Bizim ciğerimiz yandı" ifadelerini kullandı.

Batıkent halkı basın açıklaması sonrası Haydarcan’ın bıçaklanıp öldürüldüğü yere karanfil bıraktı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1096779/ankarada-haydarcan-kilicdogan-protestosu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.