İbrahim Kalın'dan Ankara'da müzik şöleni

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara Müzik ve Görsel Sanatlar Üniversitesinin Akademik Yılı Açılış Töreni'nde türkü söyledi.
Ankara Masası
|
04 Kasım 2021, Perşembe - 20:13
İbrahim Kalın'dan Ankara'da müzik şöleni

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açılış dersini verdiği Ankara Müzik ve Görsel Sanatlar Üniversitesinin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde, klasik batı müziği, klasik Türk müziği, Türk halk müziği ve popüler müzikten oluşan müzik dinletisi yer aldı.

Üniversitenin Kurucu Rektörü Prof. Erol Parlak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'a senato kararıyla "Fahri Doktora Unvanı" verildiğini belirtti. Parlak, daha sonra Kalın'a cübbesini giydirdi.

Ayrıca, Kalın'a, Rektör Parlak tarafından bağlama hediye edildi. Rektör Erol Parlak ile İbrahim Kalın, birlikte bağlama çalarak iki farklı türküyü seslendirdi.

Kalın, törenin sonunda beraberindeki protokol üyeleriyle üniversitenin Sanat Galerisi'nin de açılışını yaptı.

"Bizlere de talimat verildi"

G-20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile uzun bir görüşmesinin olduğunun hatırlatılması ve "F-16/F-35 konusu hala masada, sürmeye devam ediyor. Ortak bir mekanizma kurulmasına karar verilmişti, parametreleri belli oldu mu, kimler katılacak, hangi seviyede olacak?" sorusu üzerine de Kalın, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Sayın Biden ile çok verimli, güzel, yapıcı bir görüşmesi oldu. Sadece süre olarak uzun değil, içerik olarak da muhteva olarak da son derece güçlüydü. İki lider, Türk-Amerikan ilişkilerini doğru bir stratejik çerçeveye oturtma konusunda da mutabık kaldılar. Bu çerçeveyi takip edecek, bunu bölgesel ikili konulara yansıtacak şekilde de bir mekanizmanın kurulması konusunda anlaşmaya varıldı ve bizlere de talimat verildi. Bununla ilgili Dışişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda bu mekanizma en kısa zamanda kurulacak, muhataplarımızla bunu görüşeceğiz, liderlerimize arz edeceğiz. Türk-Amerikan ilişkilerinin olması gereken yerde bulunması için de bize verilen talimatlar çerçevesinde çalışmamızı sürdüreceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1098182/ibrahim-kalindan-ankarada-muzik-soleni
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.