Sincan'da binlerce fidan toprakla buluştu

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Törekent Mahallesinde bulunan 8 bin metrekarelik alan üzerinde öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.
Ankara Masası
|
11 Kasım 2021, Perşembe - 15:55
Sincan'da binlerce fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda 2019 yılında başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası doğrultusunda Sincan Belediyesi, 11 Kasım saat 11.11’de fidan dikim seferberliği için harekete geçti. 

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ile öğrenciler Törekent Mahallesinde bulunan 8 bin metrekarelik alan üzerinde fidan dikimi gerçekleştirdi.

"Ağaçlar, geleceğe uzanan bir umuttur"

Ağaç dikmenin geleceğe bırakılacak en kıymetli miras olduğuna dikkat çeken Başkan Ercan, "Sevgili çocuklar, ağaçlar da sizin gibi geleceğe uzanan bir umuttur. Sizler bunun kıymeti bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Ağaçlar insanlara hayat veren bir canlıdır. Allah’ın bize verdiği bir nimettir. Daha fazla ağaç dikelim, geleceğimizi koruyalım." diye konuştu.

Sincan’ın kişi başına düşen yeşil alan miktarının Avrupa standartlarının üzerinde olduğunu ve miktarı daha da arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Ercan,"Sincan’da kişi başına düşen yeşil alan miktarımızı 10 metre kareye çıkardık. Avrupa standartların üzerindeyiz. Bununla da yetinmiyoruz. 11 metre kareye çıkacağız. Uzun vade de hedefimiz 15 metrekareyi bulmak. Sincan’a da bu yakışır." ifadelerine yer verdi. 

Büyük bir özveriyle fidanları dikip can suyunu veren çocuklar geleceğe nefes olmanın mutluğunu yaşadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1112843/sincanda-binlerce-fidan-toprakla-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.