Yenimahalle'de başıboş köpek tedirginliği

Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Kuzey Yıldızı Mahallesi’nin sakinleri bölgedeki başıboş köpeklerin kendilerine saldırdıklarını ileri sürerek yetkililerden yardım istedi. Köpeklerin özellikle sabahları saldırganlaştığını belirten vatandaşlar, korkudan dışarıya çıkamadıklarını ve günlük yaşamlarının aksadığını söyledi.
IHA-20211114AW466327
|
14 Kasım 2021, Pazar - 10:54
Yenimahalle'de başıboş köpek tedirginliği

Yenimahalle’nin Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar civardaki  arazilerde yaşayan başıboş köpeklerden şikayetçi.

Köpeklerin özellikle sabah saatlerinde aşırı saldırganlaştığını ve yaşadıkları korku nedeniyle günlük hayatlarında aksamalar olduğunu söyleyen çevre sakinleri, sorunun bir an evvel çözüme kavuşturulması için yetkililerden yardım talep etti. Mahalle sakinleri, çevredeki başıboş köpek sayısının son zamanlarda arttığını da belirtti. 

"En az 30-40 tane oluyor"

Köpeklerin sürü halinde saldırdığını söyleyen Gülderen Çoban, "Sabahları çocuklarımız okula giderken çok zorlanıyor. Bir tanesi havladığında köpeklerin hepsi peşinden koşuyor. Çocuklarımız korkuyor. O yüzden köpeklerin toplatılmasını istiyoruz. Veliler götürdüğünde bu sefer onlar da korkuyor. Bir tane değil ki, en az 30-40 tane oluyor. Ben buraya geleli 11 yıl oldu. Bu olay her sene daha da artarak devam ediyor. Daha öncesinde bir çocuk öğretmen yok diye okuldan çıkmış. Onu ısırmıştı. Öğrencilerden biri yemek atarken de elini ısırmıştı. Genelde sabahın erken saatlerinde ve kışın daha saldırgan oluyorlar" dedi.

"Sabahları ve geceleri saldırgan oluyorlar"

Bir diğer mahalleli Mustafa Taha Emekçi ise, "Yaklaşık altı aydır bu mahallede oturuyorum. Sokak hayvanları özellikle sabahları ve geceleri saldırgan oluyor. İki gün önce bir kadına da saldırdılar. Baygın bir halde bulundu. Şu an o kadın yoğun bakımda. Bir gün sonra yine bir kadın saldırıya uğradı. Biz çocuklarımızı sabahları okula gönderiyoruz, kendimiz de işe gidiyoruz. Biz hayvanları seviyoruz, besliyoruz ancak bu başıboş köpekleri birileri bırakıyor diye ihbarlar duyuyoruz. Bir şekilde yetkililerden el atmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1117527/yenimahallede-basibos-kopek-tedirginligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.