Yenimahalle kreşlerinde yangın tatbikatı

Yenimahalle Belediyesi tarafından belediye kreşlerinde yangın tatbikatı yapıldı. 11 ayrı kreşte yapılan tatbikatlarda, 2 bin öğrenciye yangına müdahale konusunda bilgi verildi.
Ankara Masası
|
15 Kasım 2021, Pazartesi - 11:01
Yenimahalle kreşlerinde yangın tatbikatı

Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından belediye kreşlerinde yangın tatbikatı yapıldı. 11 ayrı kreşte yapılan tatbikatlarda; 2 bin öğrenci, 200’e yakın öğretmen ve diğer kreş personeli yangına müdahale konusunda bilgilendirildi,

Tatbikatta uzman Naki Seyhan, yangın türleri ve yangına ilk müdahalenin önemini konusunda hem çocukları hem de eğitimcileri bilgilendirerek, minik itfaiyecilere  yangın tüpünün kullanımını öğretti.

Minik itfaiyeciler yangına müdahale etti

Eğitimin ardından çıkarılan korumalı  bir yangın, söndürme tüpüyle kontrol altına alındı. Yangının söndürme süresinin azaltılması için söndürme tüpünün kullanım şeklinin ve püskürtme açısının önemli olduğunu söyleyen uzman Seyhan, “Bu yangın tüpüyle söndürülen yangınlarda risk devam eder ve soğutma işlemi yapmak da gerekir” dedi.

İlk uygulamayı dikkatle izleyen öğrenciler, yangın tüpünü kullanmak ve yangını söndürebilmek için sıraya girdi. Tatbikatın sonunda belediye ekipleri, minik itfaiyecilere,İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yayınlarından “Çocuklar İçin Afet Farkındalık El Kitabı”, “Haydi Boyayalım Afetlere Hazır Olalım” kitapları ile “Afet ve Acil Durum Çantası” temalı yapboz hediye etti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1118303/yenimahalle-kreslerinde-yangin-tatbikati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.